L'alcalde de la Torre de Capdella dóna suport al referèndum

Dalmau es compromet una sala de l'Ajuntament, el local municipal que s'utilitza habitualment per totes les eleccions

Pla mig de l'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, el 3 de juliol de 2017. (Horitzontal)
photo_camera Pla mig del batlle de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau. Foto: Marta Lluvich

L'alcalde de la Torre de Capdella (Pallars Jussà), Josep Maria Dalmau (PSC), ha signat aquest divendres el decret d'alcaldia de suport al referèndum del pròxim 1 d'octubre. D'aquesta manera, l'històric socialista, es compromet a cedir una sala de l'Ajuntament, espai municipal que s'utilitza habitualment per totes les eleccions, pel pròxim 1-0. Dalmau ha afirmat que ''l'Ajuntament és de tots els veïns i jo no els puc treure el desig de votar al municipi''. L'alcalde socialista ha dit que aquesta decisió ha estat consensuada amb tot l'equip de Govern municipal. Dalmau en més d'una ocasió ja havia expressat el seu desig de poder votar argumentant que ell creu en la democràcia i per això considera que s'ha de poder votar en una qüestió com la de l'1-O.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, van enviar aquest dijous cartes als ajuntaments informant que es "comptarà" amb els locals que habitualment es fan servir com a centres de votació per tal de celebrar el referèndum de l'1-O. Així mateix, la carta dona 48 hores perquè els batlles confirmin a través d'un correu electrònic la seva disposició o comuniquin "les variacions que hi pugui haver en relació amb la disponibilitat dels locals indicats".

El PSC-CP mana a la Torre de Capdella amb 4 regidors i al ple també hi ha representació de PDeCAT, que hi té dos edils, i de la CUP, que en té un. El municipi està format per un total de 19 pobles situats a la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castel-estaó, Beranui, la Plana de Mont-rós, Astell, Oveix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-rós, Molinos, la Torre de Capbdella, Aiguabella, Esupi i la Central de Capdella i Capdella.

comentaris