BARRANQUISME

L'Ajuntament de la Torre de Capdella promociona el barranquisme a la Vall Fosca

Aquest estiu s'ha organitzat dues sortides de barranquisme per tal de promocionar aquesta activitat als nombrosos barrancs de la Vall
Vall Fosca Barranquisme 1
photo_camera La Vall Fosca vol ser destinació de descens de barrancs / vallfosca.net

L’Ajuntament de la Torre de Capdella ha organitzat aquest estiu dues sortides de barranquisme per tal de promocionar aquesta activitat als nombrosos barrancs de la Vall, i d’aquesta manera donar-se a conèixer com a destinació de descens de barrancs.

Vall Fosca Barranquisme 2
La Vall Fosca vol ser destinació de descens de barrancs / vallfosca.net

La primera activitat es va realitzar el dia 8 d’agost i la segona està prevista per a l’11 del mateix mes. Les dues s’han adreçat a un públic infantil i jove, i s’han realitzat al barranc de les Espones, que surt del poble de Mont-ros. L’activitat l’ha dirigit amb l’empresa Outdoor Catalunya.

L’aposta de la Torre de Capdella per aquesta activitat ja es va materialitzar al 2022 quan, amb la col·laboració de l’Institut de la Pobla de Segur, es van reequipar 11 barrancs del municipi, que havien estat equipats, la majoria, fa més de 20 anys. El reequipament va consistir en treure les antigues instal·lacions i substituir-les per materials nous i en alguns casos, es van canviar d’ubicació, per millorar la seguretat.

Vall Fosca Barranquisme 3
La Vall Fosca vol ser destinació de descens de barrancs / vallfosca.net

Els barrancs que es van reequipar van ser: Roi, Riqüerna, Flamisell, Forques, Comaplana o Valldomars, Cuirola de Ricosanto, Pigolo, Sant Genís,  Llenguadera i  Allau De Sant Feliu. En total, prop de 1.500 m de barrancs.