25.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

L'Ajuntament de la Torre de Capdella atorga ajuts econòmics per a empreses i famílies

L’Ajuntament va aprovar tres línies d’ajuts motivades per la crisi sanitària per la COVID-19 i la seva afectació a les empreses i a les famílies del municipi
Josep Maria Dalmau la Torre de Capdella ACN
Josep Maria Dalmau alcalde de la Torre de Capdella/ACN
L'Ajuntament de la Torre de Capdella atorga ajuts econòmics per a empreses i famílies

En el ple del 17 de juny, l’Ajuntament va aprovar tres línies d’ajuts motivades per la crisi sanitària per la COVID-19 i la seva afectació a les empreses i a les famílies del municipi arrel de la declaració de l’estat d’alarma.

Ajudes adreçades al sector comercial i de serveis que han hagut de tancar l’establiment i/o reduir la seva activitat com a conseqüència de les mesures establertes en l’estat d’alarma.

L’objectiu de la subvenció és contribuir a sufragar les despeses habituals relacionades amb l’activitat econòmica que s’han continuat pagant malgrat el tancament de l’establiment i/o la reducció de l’activitat, com ara llum, aigua, lloguer, salaris, seguretat social.

La partida pressupostària per aquests ajuts és de 10.000 €

Ajudes econòmiques adreçades a famílies o veïns i veïnes del municipi que hagin patit algun ERTO, ERO, que hagin causat baixa laboral i que hagin deixat d’ingressar les nòmines o les ajudes pertinents durant l’estat d’alarma de la COVID-19.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els veïns i les veïnes que no puguin fer front a les despeses de manteniment de la família o de la persona sol·licitant, puguin cobrir part d’aquestes despeses.

Aquestes ajudes es concediran a les famílies o persones que compleixin els requisits fins esgotar la partida pressupostària de 7.000 €.

Ajuts parcials per afavorir el consum dels veïns i veïnes empadronats al municipi, en establiments dins del terme municipal de la Torre de Capdella.

Aquesta ajuda parcial es regularà a través d’un val de compra valorat en 50 €, dels quals 25 € aniran a càrrec de l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el veí o veïna en pagarà la resta, 25 €.

L’objectiu d’aquesta subvenció és afavorir el consum en les empreses del municipi, i dinamitzar l’economia local. En termes econòmics, suposa una injecció a l’economia del municipi d’uns 40.000 €, dels quals 20.000 €, van a càrrec de l’Ajuntament.

L'Ajuntament de la Torre de Capdella atorga ajuts econòmics per a empreses i famílies
Comentarios