24.05.2022 |
Viure als Pirineus

EQUIPAMENTS

L'Ajuntament de la Pobla de Segur trasllada el servei del Centre de dia

S'ubicarà on ara hi ha l’espai de la ludoteca municipal, al carrer Ceferí Rocafort
Ludoteca la Pobla
El Centre de Dia de la Pobla es traslladarà a la ludoteca/lapobla.cat
L'Ajuntament de la Pobla de Segur trasllada el servei del Centre de dia

La situació sanitària va obligar, el passat març, a tancar provisionalment el Centre de dia de la Pobla de Segur, situat a les instal·lacions de la Residència Municipals Nostra Senyora de Ribera. Sis mesos després, i tenint en compte les mesures sanitàries que s’han de dur a terme en una residència, l’Ajuntament ja treballa en l’habilitació d’un nou espai municipal per poder reobrir el Centre de dia.

El Centre de dia de la Pobla de Segur, que podrà acollir diàriament uns 30 padrins i padrines, es traslladarà on ara hi ha l’espai de la ludoteca municipal, al carrer Ceferí Rocafort. Aquesta decisió s’ha pres sis mesos després d’aturar el servei i tenint en compte les mesures sanitàries que hauran de seguir les residències durant els propers mesos. Marc Baró, alcalde de la Pobla, explica: “Amb la situació actual hem vist que no podem tenir aquests dos serveis junts, perquè els usuaris del centre de dia no poden estar amb els residents, així que hem decidit traslladar el servei a l’espai que fins ara era la ludoteca, ja que és l’únic equipament que ens ofereix la possibilitat de fer el canvi amb poca inversió i poc temps”.

Imatge entorn

De moment, encara no hi ha data concreta d’obertura del servei perquè encara s’hi han de dur a terme algunes obres d’adequació: caldrà construir unes dutxes adaptades, una sala de fisioteràpia i una zona de vestidors, també dita zona bruta, per a treballadorsi usuaris, és a dir, un espai a l’entrada que permeti que les persones que entren al centre de dia primer es canviïn per així evitar contaminar l’espai. La posada en marxa d’aquest espai no depèn només de les obres, sinó que caldrà esperar també els tràmits de la Generalitat per fer el canvi d’ubicació del servei. Baró remarca: “Estem treballant perquè la reobertura sigui el més aviat possible perquè som conscients que pels usuaris és un servei essencial i que ja fa sis mesos que no en poden gaudir”.

IMG_4401

El servei s’havia traslladat a la residència el passat 2014, després que la Generalitat mostrés la intenció de tancar el que hi havia al Casal d’avis, i oferia un total de 20 places. Amb el nou equipament, s’ampliarà el número de places a 30, 15 d´aquestes de la Generalitat de Catalunya i les 15 restants de titularitat municipal. Amb la situació actual només es podran oferir el 50% de les places, així doncs, l’augment d’aquestes 10 places permetrà acollir la totalitat d’usuaris que hi havia abans del tancament del servei. El cost de l´ús del centre de dia durant una jornada laborable completa és de 28,06 euros i mig dia costaria 16,64 euros. Aquestes tarifes corresponen a les places de titularitat municipal. El centre de dia oferirà servei de dilluns a diumenge de 8.00h a 20.00h dels 365 dies de l’any i comptarà amb els mateixos professionals i serveis que el que estava situat a la residència.

L'Ajuntament de la Pobla de Segur trasllada el servei del Centre de dia
Comentarios