FOTOGRAFIA

Jordi Peró guanya el 16è Concurs de Fotografia Indrets de la Vall Fosca

Jordi Peró Enjaume va obtenir el premi a la millor fotografia amb Via làctia sobre dels estanys de Mar i Colomina
Via làctea Vall Fosca
photo_camera 'Via làctia sobre dels estanys de Mar i Colomina' de Jordi Peró

El dissabte 12 de setembre es van fer públics els noms de les persones guanyadores del Concurs de Fotografia Indrets de la Vall Fosca, on aquest any s’han presentat un total de 130 fotografies.

L’acte de lliurament va tenir lloc a l’Ajuntament de la de Capdella i va comptar amb la presència de l’astrofísic i expert en divulgació d’astronomia, Kike Herrero, que després va fer una xerrada sobre astrofotografia.

Guanyadors premis fotografia Vall Fosca 2020

El concurs inclou 4 categories, paisatges o indrets de la Vall Fosca; treballs, feines, o activitats que es desenvolupen a la Vall Fosca; pobles o elements de patrimoni de la Vall Fosca, i finalment fauna salvatge autòctona de la Vall Fosca. La millor foto de cada categoria rep un premi de 246,91 €.

A més, la millor foto del concurs rep un premi especial de 493,83 € i un trofeu únic dissenyat per al concurs i fet per la ceramista, Judit Casalprim (Barbutina). El guanyador o guanyadora d’aquest premi, l’any següent forma part del jurat, i per tant, no pot participar. Les fotos guanyadores es poden consultar a la web www.vallfosca.net.

El jurat està format per tres experts en fotografia vinculats amb el territori com Ferran Grau, Josep Amorós i Francesc Farrús, un representant de la comissió de cultura, un representant de l’Ajuntament i el guanyador o guanyadora del premi a la millor fotografia del concurs de l’any anterior.

16è aniversari del concurs

El concurs de fotografia es va convocar per primera vegada al 2005. Fins al 2015 les fotografies només es podien presentar en paper. A partir d’aquest any, el concurs es va digitalitzar, i ara les fotos es presenten a través de la web. En aquests 16 anys, s’han premiat entre premis i accèssits, un total de 89 fotografies.

MILLOR FOTOGRAFIA

Via làctea Vall Fosca

(Foto:Via làctia sobre dels estanys de Mar i Colomina de Jordi Peró Enjaume)

PAISATGES O INDRETS DE LA VALL FOSCA

Filià i els altars

(Foto: Filià i els Altars des de la Coma-l’Empriu de Miquel Arilla Osuna)

FEINES O ACTIVITATS QUE ES DESENVOLUPEN A LA VALL FOSCA

Galliner Vall Fosca

(Foto: Galliner amb vistes de Sandra Nagera Fernández)

POBLES O ELEMENTS DE PATRIMONI

Un fred que pela Vall Fosca

(Foto: Un fred que pela de Jaume Charles Bernis)

FAUNA AUTÒCTONA SALVATGE DE LA VALL FOSCA

Desafiant obstacles Vall Fosca

(Foto: Desafiant obstacles d’Edgar Aldana Anton)