MUNICIPIS

L'ajuntament de la Pobla de Segur realitza treballs de manteniment de les zones arbòries de la població

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha remarcat la importància “d’aquests treballs de tractament que fan que estiguin en les millors condicions”.
Casa Mauri arbres jardins la Pobla
photo_camera Jardins de Casa Mauri / lapobladesegur.cat

L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha estat realitzant tasques en el conjunt d’arbratge de la població. Primerament, s’ha dut a terme un treball de manteniment i de sanejament per garantir la seguretat en grans arbres, com els dels jardins de casa Mauri, el parc Alcalde Boixareu o la sequoia de la Residència. En aquests casos, s’han retirat les branques seques i esqueixades amb un sistema combinat entre la trepa i l’ascens amb elevador.

arbre parc(Foto: Un gran arbre al parc Alcalde Boixareu de la Pobla / lapobladesegur.cat)

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha remarcat els efectes positius de les zones arbòries de la població i la importància “d’aquests treballs de tractament que fan que estiguin en les millors condicions”. Les branques retirades es trituraran i el resultat (mulching) servirà per depositar-ho als voltants dels arbres i millorar les condicions d’adobament.  

A més, es van procedir a retirar una quarantena de xiprers de l’entorn del cementiri, els situats a la part posterior del recinte. El motiu d’aquesta actuació és que la ramificació de les arrels estaven afectant a l’estructura de les parets i de l’últim passadís de nínxols.

Per últim, l’Ajuntament s’ha vist obligat a talar un parell d’exemplars de l’Avinguda Pirineus i de l’Avinguda Verdaguer perquè estaven visiblement malalts. Un d’ells, de fet, havia caigut sobtadament impactant un vehicle que estava estacionat a la vorera. Afortunadament no es van haver de lamentar danys personals.