MEDI NATURAL

La brama del cérvol arriba a Boumort amb novetats

La brama del cérvol arriba aquesta tardor a Boumort amb novetats: una prova pilot estableix un sector reservat per a visites guiades, amb l’objectiu de reduir el risc de massificació i les molèsties als animals, millorar la satisfacció dels usuaris de la Reserva i potenciar les visites guiades.

Boumort 2
photo_camera La brama del cérvol a Boumort/Consell Comarcal del Pallars Jussà

La Reserva Nacional de Caça de Boumort, situada al nord-est del Pallars Jussà,, és un dels millors indrets de Catalunya per a gaudir de la fauna salvatge, amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires. És fàcil observar rastres de l’activitat dels cérvols i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars. De mitjan setembre a mitjan octubre el cérvol entra en zel i té lloc la brama, l’espectacle natural més impressionant de la natura al Prepirineu. A trenc d’alba i als capvespres, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles, intentant atreure femelles cap als seus harems.

La brama del cérvol arriba aquesta tardor a Boumort amb novetats: una prova pilot estableix un sector reservat per a visites guiades, amb l’objectiu de reduir el risc de massificació i les molèsties als animals, millorar la satisfacció dels usuaris de la Reserva i potenciar les visites guiades.

Boumort

(Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà)

Així doncs, hi haurà dues alternatives per a visitar la Reserva en època de brama: la visita guiada, per a la qual es reserva un sector al qual només poden accedir les empreses de guiatge autoritzades, i la visita lliure, per a la qual s’estableixen quatre rutes recomanades amb els seus corresponents punts d’interès.

El sector reservat per a visites guiades romandrà tancat al públic en general entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre. Amb aquesta mesura es pretén fomentar les visites guiades, les quals tenen un major valor afegit per a l’usuari, que pot quedar més satisfet, i alhora evitar la massificació que s’ha anant produint els darrers anys i els comportaments incívics.

Per tal de gaudir de la visita de Boumort, sigui o no en època de brama, es recomana de contractar les empreses que ofereixen activitats concertades mitjançant guies autoritzats, disponibles a http://www.pallarsjussa.net/Pdfs/brama.pdf

Per als usuaris que vulguin visitar la Reserva pel seu compte, s’estableixen quatre rutes recomanades per a recórrer en vehicle 4x4. En cada una d’aquestes rutes s’identifiquen punts d’interès (punts d’observació, miradors, fonts, àrees d’esbarjo...), que en conjunt són força representatius del paisatge de la Reserva i en alguns casos són adequats per a escoltar o observar el fenomen de la brama.

La RNC de Boumort ha editat un fullet informatiu que explica totes aquestes novetats, disponible a http://www.pallarsjussa.net/sites/default/files/infobrama.pdf

Trobareu més informació sobre la brama a la web turística del Consell Comarcal del Pallars Jussà http://www.pallarsjussa.net/boumort

I a l’oficina de turisme de l’Epicentre, el centre de visitants del Pallars Jussà (tel. 973653470).