AGROALIMENTACIÓ

L’Escola Agrària del Pallars i l’Ajuntament de Tremp reflexionen sobre el relleu al sector agroalimentari

L’Escola Agrària del Pallars ha aplegat una quarantena de persones en una jornada tècnica 
NDP_ArtesaniaAlimentària2
photo_camera Jornada tècnica sobre l'artesania alimentària a l'Escola Agrària del Pallars / tremp.cat

 L’Escola Agrària del Pallars, centre públic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, juntament amb l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa “Al teu gust”, han organitzat la jornada tècnica “L’Artesania Alimentària en joc. El futur de la carnisseria i xarcuteria al Pirineu” amb l’objectiu de reflexionar i conèixer quines són les perspectives de futur, per què és important apel·lar al compromís mutu per fer un esforç pel relleu generacional i quines haurien de ser les línies de treball prioritàries per assegurar-lo.

NDP_ArtesaniaAlimentària1
Jornada tècnica sobre l'artesania alimentària a l'Escola Agrària del Pallars / tremp.cat

Durant els darrers anys, el relleu generacional d’aquests oficis a la zona del Pirineu i el Pallars s’ha convertit en una problemàtica. Segons una prospecció del programa Al Teu Gust, en els pròxims 5 anys es podria passar de 12 a 5 carnisseries a la zona del Pallars.

La sessió ha comptat amb la participació de carnissers del Pirineu que han pres el relleu d’un negoci d’aquest sector, o bé, hi treballen des de fa molts anys i els preocupa el futur del sector. També, n’han format part d’altres professionals que fan bandera de la seva feina i de la carnisseria de taulell, i són exemple en diferents pràctiques, especialment pel que fa a la comunicació i la sensibilització.