27.11.2022 |
Viure als Pirineus

L'ajuntament de Tremp destaca en l'àmbit de la gestió electrònica

L’Ajuntament de Tremp ha estat un dels 10 ajuntaments catalans, d’entre 5.000 a 20.000 habitants, reconegut per haver destacat en l’impuls de la transformació de l’Administració local en l’àmbit de l’administració electrònica. 

webpant
Web de l'ajuntament de Tremp.
L'ajuntament de Tremp destaca en l'àmbit de la gestió electrònica

Els passats dies 21 i 22 de gener es van atorgar els guardons al Congrés de Govern Digital,que organitzen el Consorci AOC i la Generalitat de Catalunya, un punt de trobada dels màxims responsables públics de Catalunya en matèria de Govern Digital i que vol ser un fòrum d'intercanvi d'experiències i solucions per aconseguir una administració més propera al ciutadà, més àgil, eficient i innovadora, una nova administració que respongui als nous reptes.

Els guardons Administració Oberta s´han concedit en base a l´avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l´AOC. Aquest informe recull, entre altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d'edictes; si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques; o bé si l'ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

L’Ajuntament de Tremp va implantar la seva seu electrònica l’any 2011, per tal de possibilitar als ciutadans la consulta del catàleg de serveis i realitzar tràmits en línia. Simultàniament, es van iniciar convenis amb altres administracions per a l’intercanvi d’informació que han permès estalviar tràmits a la ciutadania. Amb l’objectiu de complir la llei 11/2007 d’administració electrònica cada any es realitzen millores en aquesta seu. Aquest 2014 ha gestionat 86 tràmits en línia, 550 comunicacions electròniques i 180 edictes, a banda dels tràmits entre administracions.  Des de gener de 2015 s’ha iniciat el nou tràmit de facturació electrònica que permet als proveïdors enviar telemàticament les seves factures i poder-ne fer un seguiment.

L'ajuntament de Tremp destaca en l'àmbit de la gestió electrònica
Comentarios