MUNICIPIS

L’Ajuntament de la Pobla de Segur substitueix l’enllumenat públic actual per fanals amb tecnologia LED

L'actuació de renovació ha començat per la zona nord de la Pobla de Segur: des del barri de la Cooperativa fins a la plaça de l’Arbre i té un pressuposto de 86.532,45 euros
Enllumenat-public la Pobla
photo_camera L’Ajuntament de la Pobla de Segur substitueix l’enllumenat públic / lapobladesegur.cat

L’Ajuntament de la Pobla de Segur està substituint l’enllumenat públic actual amb uns fanals amb tecnologia LED de color ambre. En concret, l’àmbit d’actuació és la zona nord de la Pobla de Segur: des del barri de la Cooperativa fins a la plaça de l’Arbre. És en aquesta zona on s’ubica la zona comercial i la majoria dels equipaments municipals (Biblioteca, Telecentre, la Residència Nostra Senyora de Ribera, Conjunt Mauri, Parc Alcalde Boixareu…), així com la part residencial amb més densitat de població.

Enllumenat-public la Pobla
Renovació de l'enllumenat públic a la Pobla de Segur /lapobladesegur.cat

Amb aquesta actuació es renovaran els elements lumínics que, en general i després de tants anys, es trobaven en mal estat malgrat les reparacions puntuals que s’hi ha anat fent. A més, la substitució suposarà un estalvi energètic de 26.980W per hora. El pressupost de l’actuació és de 86.532,45 euros i inclou tant la compra de les prop de 300 fanals que es renovaran com la instal·lació.

El fanal, que s’han adquirit gràcies a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis, compleixen la normativa Starlight pel que fa a la contaminació lumínica i respecta l’observació del cel nocturn, ja que emet el flux lumínic cap a terra. Aquesta actuació segueix el camí iniciat el maig del 2021 quan es van renovar el fanal de la Raval.