GASTRONOMIA

La Pobla de Segur recupera el Festival Gastronòmic Vianda per potenciar el producte local i de proximitat

Comptarà amb activitats infantils, actuacions musicals, i els plats forts de la jornada: un showcooking amb Marc Ribas i l’Espai Brasa
Festival Vianda
photo_camera El festival tindrà l’hamburguesa km0 com a gran protagonista / lapobladesegur.cat

La Pobla de Segur n’està cuinant una de grossa! El municipi pallarès està ultimant els darrers detalls per poder celebrar aquest setembre la primera edició del Festival Gastronòmic Vianda, una proposta gastrofestiva que tindrà l’hamburguesa km0 com a gran protagonista. L’esdeveniment serà el 24 de setembre, a la Serradora i l’espai del voltant.

En la seva primera edició, el festival es concentrarà tot en un sol dia, dissabte, i s’hi celebrarà des d’un esmorzar fins actuacions musicals i infantils, passant per demostracions de cuina i diferents tasts gastronòmics. Aquests dos últims elements, de fet, seran el plat fort de la jornada: un showcooking a càrrec de Marc Ribas, el cuiner més famós de Catalunya gràcies al programa d’èxit Joc de Cartes de TV3, i l’Espai Brasa, un moment en què el públic podrà comprar directament als productors carnis locals les hamburgueses que hauran preparat i cuinar-les ells mateixos a la brasa. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Josep Maria Tirbió, ha destacat que tot estarà pensat perquè giri al voltant del producte local: “Tant l’hamburguesa, òbviament, com el pa, les hortalisses que l’acompanyin… tot vindrà dels productors de la Pobla. Això és important per a nosaltres perquè així es tanca un cercle que ens beneficia a tots”.  

Cartell-Vianda2022-copia-01-724x1024

L’Ajuntament de la Pobla de Segur recupera el Festival Gastronòmic Vianda, un projecte nascut el 2020 però que va quedar forçosament paralitzat per la pandèmia de la COVID-19. Enguany, el consistori prepara una jornada que s’espera que sigui un èxit tant per la participació com per la satisfacció de tots els productors i artesans agroalimentaris presents perquè any rere any, i segons paraules de Tirbió, “el festival vagi creixent i fins i tot superi el cap de setmana i es programin activitats durant la setmana pensades per a professionals del sector gastronòmic”.