El JussàEduca proposa 125 activitats per als centres educatius del Pallars Jussà

El Pla Comarcal JussàEduca ha arribat a la catorzena edició. Va començar l’any 2002 oferint una dotzena d’activitats amb l’objectiu de promoure el coneixement del patrimoni cultural i natural de la comarca entre l’alumnat dels centres educatius.

Pla suport 3
photo_camera Imatge de la presentació de la iniciativa.

El 14è Pla, que es va presentar dijous passat, conté 125 activitats per a l’alumnat, el professorat i la comunitat educativa de la comarca, ofertes i finançades pel Consell Comarcal, ajuntaments, institucions públiques i diverses entitats. Es tracta d’una potent eina didàctica de suport als ensenyaments que connecta l’escola amb el territori.

En aquesta nova edició, a més de les activitats en espais museístics, espais històrics, biblioteques i teatres, destaquen l’ampliació de l’oferta educativa de l’Espai d’Aprenentatge de Tremp, l’obertura al públic de l’Espai Patrimonial de la Central Hidroelèctrica de Talarn, les exposicions de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya o les activitats d’Scratch, un llenguatge de programació a través del joc i l’experimentació.

En l’acte de presentació de dijous 12 a l’Epicentre de Tremp, que va comptar amb l’assistència d’una quarantena d’ensenyants, van intervenir el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, i l’alcalde de Tremp, Joan Ubach.

Enric Queralt, assessor dels programes Impuls de la Lectura i Ara Escric del Departament d’Ensenyament va fer la xerrada Escriure: bona lletra i ortografia?

comentaris
Més a Pallars Jussà