El Jussà acollirà el primer seminari sobre turisme i mobilitat sostenible a les zones de muntanya

Es presentaran iniciatives pioneres de zones com els Alps, França i Catalunya

Seminari de turisme i mobilitat sostenible
photo_camera Seminari de turisme i mobilitat sostenible

El proper dijous 19 de febrer es celebrarà a l’Epicentre, a Tremp  el 1er Seminari sobre “Turisme i mobilitat sostenible en zones de muntanya”, en el qual es presentaran iniciatives i experiències tant dels Pirineus com d’altres destinacions d’Europa.

Comptarem amb la participació del president dels ALPINE PEARLS senyor Peter Brandauer, que és també alcalde de Werfenweng, i Karmen Mentil, gerent d’una xarxa de 27 destinacions dels Alps que treballen conjuntament en la dinamització  turística dels seus territoris a través de la mobilitat sostenible. El 2011 van ser guardonats com un dels millors exemples de turisme sostenible del món amb el prestigiós premi Tourism for Tomorrow Award.

També es presentaran exemples d’iniciatives vinculades a trens turístics i altres zones de muntanya a França. Una de les sessions està destinada a presentar les oportunitats de finançament de projectes turístics, tant del programa Interreg Transfronterer Espanya – França – Andorra, a càrrec de Cristina Prat, directora de la Comunitat de Treball dels Pirineus, com també el nou període comunitari de la Unió Europea 2014- 2020 per part de Jordi Escribà de B Link.

Comptarem amb la participació d’Itinerànnia una xarxa de camins que connecten el Ripollès amb la Mediterrània i que ja està sent utilitzada per operadors turístics de tot el món. Així mateix també es presentaran exemples més propers, com la iniciativa Senderistes Benvinguts de creació d’una marca tipològica d’establiments adaptats al senderisme, Vine al Pallars, Viu el Jussà, el Cinquè Llac, el Telefèric de la Vall Fosca així com de productes turístics vinculats al Tren dels Llacs.

Tot això anirà acompanyat de degustació de productes alimentaris del territori, visita a l’Epicentre i s’ha previst un espai per realitzar contactes i networking entre els diferents participants del seminari.

L’objectiu del seminari és analitzar conjuntament les oportunitats que té el Pallars Jussà per consolidar-se en una destinació especialitzada en el turisme sostenible i que utilitza la mobilitat “suau” (a peu, BTT, en tren, etc.) com un element diferenciador per millorar el posicionament de les empreses en els mercats europeus. Des del Consell Comarcal s’està treballant en la línia de bastir un projecte de cooperació internacional al voltant de la mobilitat sostenible i la promoció turística de les zones de muntanya.

Properament es difondrà el programa definitiu del Seminari que tindrà lloc el dia 19 de febrer de 09:30 h a 16:00 h a l’Epicentre de Tremp (Pallars Jussà) i que està organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”.

Per més informació i inscripcions:  www.pallarsjussa.net/ca/seminari