INFRAESTRUCTURES

Jeannine Abella exigeix l'inici del projecte de modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp

La diputada pallaresa assegura al Parlament que “els agricultors del Pallars Jussà no poden esperar” 
Jeannine Abella
photo_camera La diputada pallaresa Jeannine Abella al ple del Parlament de Catalunya / JUNTS

La diputada de Junts per Catalunya de l’Alt Pirineu i l’Aran, Jeannine Abella, ha exigit avui a la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, la posada en marxa del projecte de modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp durant el primer semestre de 2023. “Els nostres agricultors no poden esperar”, ha advertit Abella. Per això, ha instat Jordà a posar fil a l'agulla i que “pel primer semestre de 2023 es destini personal del seu departament a actualitzar el cens i a reprendre el projecte del reg, que ja està fet”

Abella ha exigit per 2023 l’execució de la inversió per a aquest projecte que el departament preveu per 2031. “Ja que ha estat el Govern qui l’ha dilatat en el temps, no podem demanar a la comunitat de regants que assumeixi els costos d'actualitzar una feina que al seu dia ja van fer”, ha defensat. 

La diputada també ha retret a Ia consellera que encara no s'hagi reunit amb els regants de Tremp, que no han rebut resposta després d'haver-ho demanat per escrit fins a tres vegades. “Al Pirineu, dins del sector, ja la comencen a conèixer com la consellera que no troba mai la carretera per pujar. És aquest el respecte que li mereixen els pagesos i ramaders del Pirineu?”, ha reblat.

Fons Nuclear 

D’altra banda, la diputada ha assegurat que els 19 municipis de Lleida que es troben a menys de 30 kilòmetres de les centrals nuclears rebran la part corresponent del fons nuclear. “Des de Junts per Catalunya escoltem les terres de Lleida i hi posarem solució”, ha afirmat. “Què farà Esquerra Republicana quan ho tornem a portar a votació? Serà un altre “no” a més recursos per al territori?”, ha inquirit recordant la manca de suport d’ERC a l’aprovació de la llei de Fons Nuclear la setmana passada al Parlament.