24.05.2022 |
Viure als Pirineus

RECONEIXEMENTS

El pallarès Josep González, distingit amb la Creu de Sant Jordi

Es tracta d’un reconeixement a la seva tasca com a president de la patronal PIMEC i per la defensa dels interessos de les petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya.

Josep González Sala
Primer pla de Josep González, president de PIMEC/Andrea Martínez Gil
El pallarès Josep González, distingit amb la Creu de Sant Jordi

La Generalitat de Catalunya ha decidit concedir al president de PIMEC, Josep González, la Creu de Sant Jordi 2019, que el Govern atorga cada any a diferents personalitats i entitats pels seus mèrits i serveis a Catalunya. Josep González rebrà aquest guardó per la seva contribució a l’enfortiment del teixit empresarial català.

La Generalitat de Catalunya agraeix així el seu lideratge, que ha influït significativament en la millora de la competitivitat, el creixement i la internacionalització del país. Es tracta d’un reconeixement a la seva tasca com a president de la patronal PIMEC, ja que ha representat i defensat amb gran implicació els interessos de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms i les autònomes de Catalunya.

Josep González s’ha mostrat molt agraït i satisfet per l’atorgament d’aquesta distinció per part de la Generalitat: “Rebre la Creu per ajudar a enfortir el teixit de pimes i autònoms de Catalunya, és un gran honor com a President de PIMEC”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

El perfil

Josep González i Sala, va néixer a Llimiana (Pallars Jussà) el 1945. Cursà estudis d’economia a la Universitat de Barcelona i es diplomà en alta direcció d’empreses per l’IESE. Dirigí l’empresa de cablatge Furas, de la qual era accionista majoritari, part de la qual fou venuda l’any 2007 a la multinacional alemanya del mateix sector, Leoni, amb què continuà col·laborant a través de la societat Furas-Leoni. Després de la venda de l’empresa, passà al sector immobiliari (Naus Piera, posteriorment Immobiliària Pietor SA).

Fins l’any 1997 presidí Sefes, antiga patronal del Baix Llobregat —creada l’any 1976— que el mateix 1997 es fusionà amb PIMEC, inicialment amb el nom de PIMEC-SEFES, patronal de les petites i mitjanes empreses la presidència de la qual assumí, càrrec per al qual ha estat successivament reelegit. És representant al ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, d’on és també vicepresident segon. També és president de PallarsActiu SA, entitat publicoprivada creada el 2013 per al desenvolupament del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. 

El pallarès Josep González, distingit amb la Creu de Sant Jordi
Comentarios