Josep González afirma que la nova ruralitat implica tenir una bona xarxa de comunicacions digitals

La Fundació PIMEC i Pallars Actiu fan una crida a les administracions a facilitar que la gent s'instal·li als pobles

Pla mig de Josep González, president de la Fundació PIMEC i de Pallars Actiu, a les jornades sobre Nova Ruralitat a Tremp el 20 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Josep Gonzàlez, president de la Fundació PIMEC i de Pallars Actiu / Marta Lluvich

La Fundació PIMEC, amb el suport de PallarsActiu, celebren aquest dimecres a Tremp, la jornada 'La Nova Ruralitat: dona, innovació i tradició' amb l'objectiu d'acompanyar i ajudar a la reactivació econòmica i social de les zones rurals i amb una mirada de futur sostenible. Josep González, president de la Fundació PIMEC i de Pallars Actiu, ha afirmat que "la nova ruralitat implica tenir una bona xarxa de comunicacions digitals". González ha recordat que mentre anys enrere la principal preocupació dels habitants de les zones rurals era tenir els serveis mèdics a prop, ara és tenir una bona connexió a Internet. González ha fet una crida a les administracions a facilitar que la gent s'instal·li als pobles.

González ha apostat per seguir treballant en el desplegament de les comunicacions digitals arreu del territori. Tot i que el Govern està fent molt amb el desplegament de la fibra òptica i la Diputació en distribuir la xarxa en ramals secundaris, ha dit que encara queda feina per fer.

Pla general de la inauguració de les jornades sobre Nova Ruralitat que la Fundació PIMEC i Pallars Actiu han celebrat a Tremp el 20 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
(Foto: Inauguració de les jornades sobre Nova Ruralitat que la Fundació PIMEC i Pallars Actiu a Tremp / Marta Lluvich)

El president de la Fundació PIMEC ha demanat a les administracions facilitar l'accés a l'habitatge i accelerar el procés a l'hora d'atorgar permisos d'obres.

A la jornada que la Fundació PIMEC i Pallars Actiu han organitzat a Tremp hi ha participat set comarques rurals de Catalunya i Aragó: Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Ribagorza, Sobrarbe, Aran i Priorat. L'objectiu de la trobada és convertir-se en un punt de reflexió i de posada en comú d'experiències d'èxit i de generació de reptes per una agenda de la Nova Ruralitat.

L'objectiu de la Fundació està alineat amb l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible 2030 del Ministeri de Drets Socials i l'Agenda 2030 i amb les línies estratègiques futures que s'estan promovent des de Brussel·les, tant en la nova PAC com en la visió a llarg termini per la revitalització de les zones rurals. Així com, de l'Agenda rural impulsada per la Generalitat de Catalunya.