Jordi Peró guanya el premi de fotografia Paisatges del Passat amb la imatge “Via làctia a l’estany Colomina”

El Jurat de la 3a edició del Premi de fotografia Paisatges del Passat, format per Francina Pubill, del Museu de la Conca Dellà, situat a Isona; Olga Costa, geòloga de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Ramon Iglesias, tècnic de Turisme del Pallars Jussà; Glòria Llompart, professora d’Art de l’INS Tremp, i Laura Soriano, regidora de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tremp es va reunir per escollir les obres guanyadores d’entre les 54 presentades a concurs.

10_via lactea a l'estany colomina
photo_camera La imatge guanyadora del concurs.

El primer Premi, escollit per unanimitat, ha estat per al trempolí Jordi Peró i la seva fotografia “Via làctia a l’Estany Colomina”, una imatge presa des d’aquest estany, a la Vall Fosca, que evoca la immensitat del cel fosc del Pallars, reflectit a l’aigua envoltada de roques granítiques.

D’altra banda, i també per unanimitat, el Jurat ha considerat que el premi científic és per a Estanislau Oliver, per la seva obra “Lo Foradot”, presa al municipi d’Abella de la Conca i que mostra clarament el procés d’erosió provocat pel curs d’un riu. L’accèssit ha estat per a Ivan Almirall, amb la fotografia “Fossilització potencial”, per la seva originalitat i missatge.

A més, s’ha volgut fer una menció especial per la seva bellesa a la fotografia “La mirada eterna”, també del trempolí Fernando Rivera. Una imatge en blanc i negre presa a la zona de l’Estany Gento.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper 21 de gener a la Biblioteca Pública Maria Barbal i s’exposaran també les 29 fotografies seleccionades per al concurs, primerament a la ciutat de Tremp i durant l’any es podran veure en altres municipis.

L’Ajuntament de Tremp va crear el Premi de fotografia Paisatges del Passat l’any 2014 amb el suport de diverses entitats i institucions, per tal de posar en valor la riquesa geològica del Pallars Jussà, en general, i de la Conca de Tremp, en particular.