MOBILITAT

Una incidència tècnica obliga a finalitzar la temporada del telefèric de la Vall Fosca abans del previst

La decisió s’ha pres després d’una valoració exhaustiva amb els tècnics d’Endesa que treballen en la resolució d’aquesta incidència.
Telefèric Vall Fosca
photo_camera Telefèric Vall Fosca

L’Ajuntament de la Torre de Capdella ha hagut de prendre la decisió de finalitzar la temporada de telefèric abans del previst degut a una incidència tècnica que, malgrat no representar cap risc per la seguretat de la instal·lació i els passatgers, ni interferir en la realització completa dels trajectes, sí que impedia mantenir el calendari de viatges programats. La decisió s’ha pres després d’una valoració exhaustiva amb els tècnics d’Endesa que segueixen treballant en la resolució d’aquesta incidència.

Aquesta instal·lació, construïda per atendre les necessitats de transport de la central reversible de Sallente, es converteix, cada estiu, en l’ascensor i porta d’accés a una trentena d’estanys, nombrosos itineraris de senderisme i paisatges únics de gran bellesa dins l’entorn natural del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La gestió de la instal·lació en aquest període d’ús lúdic la realitza l’Ajuntament de la Torre de Capdella, després que la Direcció de Transports i Mobilitat hagi certificat que reuneix totes les condicions de seguretat i funcionament necessàries per a passar a ús públic.

La posada en marxa del telefèric a principis de temporada es fa sempre després d’haver passat la seva revisió anual que inclou actuacions de manteniment ordinari mecànic i elèctric del dispositiu, el control de l’estat del cablejat, l’engreixat dels cables, i la comprovació de tots els elements de seguretat. Aquesta inspecció, que es du a terme des d’Endesa com a propietària del telefèric, permet que la Direcció General de Transport per Cable de la Generalitat de Catalunya n’autoritzi l’ús públic i, així, es realitzi una cessió a l’Ajuntament de la Torre de Capdella per fer-ne un ús turístic

Més a Pallars Jussà