06.12.2022 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

El Govern vol que les estacions d'esquí siguin la porta d'entrada a Aigüestortes i els parcs naturals

La ubicació d'un mirador nocturn a la cota 2.000 d'Espot és una de les primeres accions que es materialitzarà del conveni
La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Ricard Font, presentant el conveni a Tremp el 22 de novembre del 2019. (horitzontal)
La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Ricard Font, presentant el conveni a Tremp/Marta Lluvich
El Govern vol que les estacions d'esquí siguin la porta d'entrada a Aigüestortes i els parcs naturals

La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, han signat un conveni de col·laboració entre les estacions de muntanya de FGC i els espais naturals on estan ubicades. Font ha dit que volen que aquests complexos hivernals es converteixin en les portes d'entrada a aquests espais protegits com l'estació d'Espot amb el Parc Nacional d'Aigüestortes o la de Port Ainé amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Una de les primeres accions que es portarà a terme és a construcció d'un nou mirador a la cota 2.000 de l'estació d'Espot. Des d'aquest indret es podrà observar el cel nocturn Starlight del Parc d'Aigüestortes. A Port Ainé, s'instal·laran ecocomptadors de vehicles.

Una de les primeres accions que es portarà a terme és a construcció d'un nou mirador a la cota 2.000 de l'estació d'Espot

Entre les accions que efectuarà el Parc Natural a l'estació de Port Ainé destaca la creació d'un expositor amb un tall d'avet centenari, amb informació sobre l'exemplar i l'espècie derivades d'una anàlisi endomètric de l'arbre, que durà a terme el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

Aquests convenis també inclouen jornades formatives als treballadors d'aquests complexos hivernals perquè contribueixin a conscienciar els esquiadors de la importància d'evitar zones sensibles amb determinades espècies i de ser respectuosos amb la natura.

La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, alliberant dun exemplar d'esparver comú recuperats per part del Centre de Fauna de Vallcalent el 22 de novembre del 2019. (horitzontal)
(Foto: Marta Subirà alliberant un exemplar d'esparver comú, recuperat al Centre de fauna de Vallcalent/Marta Lluvich)

A més, el Parc Natural i l'estació de Port Ainé han treballat conjuntament per a distribuir gratuïtament un nou cendrer ecològic als esquiadors i facilitar que no es llencin burilles a l'entorn natural.

En acabar la signatura, s'han alliberat dos exemplars d'esparver comú recuperats per part del Centre de Fauna de Vallcalent.

El Govern vol que les estacions d'esquí siguin la porta d'entrada a Aigüestortes i els parcs naturals
Comentarios