SERVEI D'OCUPACIÓ

El Pallars Jussà impulsa un projecte formatiu en gestió forestal per a joves aturats

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat avui un projecte que té com a objectiu formar nois i noies aturats en gestió forestal i construcció en el medi natural.

Projecte boscos.cat
photo_camera Projecte boscos.cat

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat avui un projecte de formació que té com a objectiu formar nois i noies aturats en gestió forestal i construcció en el medi natural.

Aquesta formació, inclosa dins el programa “Arrelat, Pallars Jussà” a partir de la convocatòria de programes Singulars del SOC, s’anomena “Gestió i manteniment d’espais de muntanya” i se centrarà en l’aprenentatge de tècniques relacionades amb la gestió, neteja i manteniment dels boscos o d’espais naturals i alhora també tindrà un apartat destinat a les tècniques de construcció tradicional com la pedra seca. Amb aquesta formació els alumnes adquiriran un perfil laboral flexible encarat a feines de manteniment en brigades municipals o empreses privades.

Aquest projecte es porta a terme conjuntament entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà i les entitats Reintegra, que conduirà el procés d’orientació dels alumnes més enllà de la durada de la formació i el Consorci de la Vall del Ges, Bisaura i Orís, encarregat de la formació en gestió forestal.

Ocupació joves pallars jussà

Aquesta és la tercera edició d’aquesta formació, inicialment centrada en la gestió forestal a la que s’hi ha afegit enguany la part de construcció, en què hi participen 8 joves d’entre 18 i 29 anys inscrits al programa Garantia Juvenil. L’etapa formativa tindrà una durada de 180 hores, a la que s’hi suma una etapa de pràctiques en empreses de 100 hores més.

En la sessió de presentació el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha destacat els bons resultats que aquests programes han obtingut en edicions anteriors i els ha posat com a exemple d’una bona forma d’integrar els i les joves en el món laboral.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha liderat diferents projectes de formació i orientació ocupacional per a joves que ni estudien ni treballen. Des de 2016 s’han programat formacions a mida relacionades amb sectors econòmics emergents i  dels 70 joves que hi han participat en les dues primeres edicions el 50% s’han inserit en el món laboral, mentre que un 10% han retornat al sistema educatiu.

A la present edició del programa Singulars “Arrela’t, Pallars Jussà”, es formaran 45 joves que s’integraran en diferents formacions relacionades amb sectors econòmics estratègics a la comarca com auxiliar d’hostaleria, acompanyament a l’entorn escolar, transformació agroalimentària i manteniment d’espais de muntanya que es presenta avui.

Aquest projecte es duu a terme conjuntament amb entitats del tercer sector presents a la comarca, en el qual s’invertirà un total de 202.000 €, finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.