03.10.2022 |
Viure als Pirineus

ESPAIS NATURALS

El Geoparc Orígens rep aquest mes de setembre la visita dels avaluadors de la UNESCO

El distintiu de Geoparc mundial de la UNESCO és de qualitat i de gran exigència, requerint revalidacions cada 4 anys.
agents rurals
Dos agents rurals al Geoparc Orígens / geoparcorigens.cat
El Geoparc Orígens rep aquest mes de setembre la visita dels avaluadors de la UNESCO

Entre els dies 14 i 18 de setembre, dos avaluadors de la UNESCO visitaran el Geoparc Orígens per realitzar la visita de camp de revalidació. El Geoparc Orígens va ser  designat el 2018.

Durant els dies d’estança es visitaran diferents novetats i avenços que el Geoparc ha realitzat en termes de conservació del patrimoni, recerca, educació, visibilitat i desenvolupament sostenible.

L’itinerari preveu visites amb experts locals del Geoparc Orígens i a diferents museus i centres d’interpretació com són la nova oficina de turisme de la Pobla de Segur o el nou centre d’interpretació de Vilanova de Meià. A més, es mostraran les millores a les georutes del Geoparc com els nous panells i mesures de conservació al jaciment d’Orcau-2.

vilanova de meia

En total, la visita preveu la participació dels diferents membres socis del Geoparc (19 municipis i dos consells comarcals) així com uns 50 agents clau i experts del territori, com són els agents rurals. Un desplegament important al territori per mostrar la major part dels avenços que s’han dut a terme en el període 2017-2020.

El distintiu de Geoparc mundial de la UNESCO es renova cada 4 anys.

Cada 4 anys els Geoparcs mundials de la UNESCO revaliden la seva designació i són sotmesos a auditories sobre el territori. Aquestes són realitzades per dos avaluadors assignats per la UNESCO que viatgen al Geoparc per comprovar que els progressos duts a terme i comunicats en informes dirigitsa la UNESCO, són una realitat.

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

Més informació sobre el Geoparc Origens:https://www.geoparcorigens.cat/premsa/

El Geoparc Orígens rep aquest mes de setembre la visita dels avaluadors de la UNESCO
Comentarios