01.12.2022 |
Viure als Pirineus

PROMOCIÓ ECONÒMICA

El Geoparc Orígens incrementa la seva visibilitat a través d’una vela de globus

Millorar la visibilitat del Geoparc a nivell local i regional és una de les recomanacions que va fer la UNESCO el passat mes d’abril.

 

globus volant_Mesa de trabajo 1
El Geoparc Orígens incrementa la seva visibilitat a través d’una vela de globus / geoparcorigens.cat
El Geoparc Orígens incrementa la seva visibilitat a través d’una vela de globus

El globus del Geoparc, amb una capacitat de 16 places, volarà per tot Catalunya i ajudarà a donar visibilitat al Geoparc mundial UNESCO Orígens dins el territori català. Aquesta acció ajudarà a donar compliment a una de les recomanacions de la UNESCO que es van fer arribar al Geoparc juntament amb la targeta verda el mes d’abril.

Globus Kon-tiki, empresa que realitza els vols, és entitat col·laboradora del Geoparc Orígens des de 2019 i dins les múltiples zones de vol que té a Catalunya, disposa de tres zones de vol dins el Geoparc: Sant Llorenç de Montgai, Mon-rebei i la Conca de Tremp.

Montsec i esllavissada Puigcercos
Panoràmica del Montsec i l'esllavissada de Puigcercós / geoparcorigens.cat

Un altra de les recomanacions de la UNESCO va ser el de reforçar l’estratègia turística, ja que els geoparcs tenen com finalitat última el desenvolupament local sostenible a través, per exemple, del geoturisme. En aquest sentit s’organitzen activitats com la d’avui, el Gaudeix el Geoparc, una activitat mensual que es promociona des del Geoparc Orígens. Amb aquestes activitats es promocionen les empreses locals, ja siguin o no col·laboradores del Geoparc, i s’intenta garantir la viabilitat de l’activitat. Per això, es realitza la promoció conjunta de l’activitat i el Geoparc cobreix, si s’escau, les despeses si no s’aconsegueix arribar al mínim de places.

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

Vistes Sant Antoni i Talarn
Vistes al pantà de Sant Antoni i Talarn / geoparcorigens.cat

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Més informació sobre el Geoparc Origens: https://www.geoparcorigens.cat/premsa/

El Geoparc Orígens incrementa la seva visibilitat a través d’una vela de globus
Comentarios