ACTVITATS D'ESTIU

El Geoparc Orígens celebra la 9e edició del camp treball internacional Reading life in the rocks

14 joves de diferents nacionalitats, d’entre 18 i 23 anys han realitzat tasques de conservació als municipis de Talarn, Salàs de Pallars i Baix Pallars

2022_Camp Treball_Esllavissada Puigcercos (1)
photo_camera Camp de treball a l'esllavissada de Puigcercos / geoparcorigens.cat

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens acull una nova edició del Reading life in the rocks amb la participació de 14 joves de França, Itàlia, Grècia. Alemanya, Mèxic i Catalunya que han realitzat tasques vinculades a la restauració del patrimoni cultural en tres indrets de la zona del Geoparc Mundial de la UNESCO. Els joves  participants estan al territori del 17 al 31 de juliol. Durant aquestes dues setmanes, realitzen tasques en tres municipis diferents:

  • Salàs de Pallars on s’han realitzat accions al voltant de l’ermita de Sant Cebrià. Aquest és el quart any que participants del camp de treball contribueixen en tasques de millora d’aquest element cultural.
  • Talarn, que ja és el 5è any que acull participants d’aquest camp de treball, i on s’ha realitzat actuacions d’adequació de camins i entorn de l’ermita del Calvari.
  • Baix Pallars amb la recuperació de camins i adequació de la zona visitable de les salines, essent aquest el segon any que acull les tasques de suport dels participants d’aquest camp de treball.
2022_Camp Treball_Epicentre
Participants al Camp de Treball_a l'Epicentre de Tremp /  geoparcorigens.cat

Els joves han estat rebuts per les institucions implicades en les actuacions, han rebut informació sobre el Geoparc mundial de la UNESCO i realitzaran diferents activitats de tarda per descobrir el ric patrimoni d’aquest territori. Algunes de les visites realitzades son l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, el Parc Astronòmic del Montsec, les Botigues Museu de Salàs, la Casa de la Sal o l’excursió a la Vall Fosca i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici. També cal destacar la visita a la vila closa de Peramea, per l'associació Lo vent de port de manera gratuïta, i la volta a l'estany de Montcortés per part de Salvatgines.

Aquestes activitats de lleure han estat possibles gràcies al suport i la implicació de diferents institucions.

2022_Camp Treball_Orcau2
Participants al Camp de Treball_a Orcau /  geoparcorigens.cat

El camp de treball “Reading life in the rocks” ha estat organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens, els ajuntaments de Talarn, de Salàs de Pallars, de Baix Pallars, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Reading life in the rocks és un camp de treball que es va iniciar l’any 2013. Els joves, durant aquests anys, han anat realitzant tasques a diferents indrets del Geoparc i alhora es vinculen i interactuen amb la població local. Al mateix temps, els joves descobreixen les riqueses del territori Geoparc i es fan conscients de la importància de la seva conservació, tot convertint-se en ambaixadors d’aquest territori.