La Fundació Alícia destaca el potencial dels olis pallaresos

Una quarantena de persones van participar el passat dijous, dia 19 de gener, a la tarda a la jornada “Qualitats i adequació de l’oli d’oliva a la restauració del Pallars” amb l’objectiu d’aprofundir en els coneixements del món de l’oli, especialment des de l’àmbit de la restauració.

jornada oli1
photo_camera Cada cop es fan olis més interessants al Pallars.

La jornada va ser conduïda per Jaume Biarnés, cap de cuina de la Fundació Alícia, que va destacar el potencial dels olis del Pallars i la possibilitat de diferenciar-los en relació a l’alçada on es produeixen.

Al llarg de l’activitat es va donar eines als cuiners per tal de distingir les qualitats a valorar a l’hora d’incorporar els olis a la cuina. Al mateix temps que els productors d’oli de la comarca van conèixer quines són les propietats que ha de tenir el seu oli per aconseguir una bona valorització.

Altres temes que es van tocar durant la jornada són les qualitats de l’oli i les seves diferències, el preu enfront el valor de percepció i com es fa un tast d’oli professional.

Precisament, la jornada va acabar amb un tast de 7 olis, alguns dels quals pallaresos. Els assistents van poder tastar olis dels productors de la comarca i olis monovarietals de varietats locals que han estat elaborats per l’IRTA.

L’acte es va dur a terme a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que dóna suport als productors i restauradors a través de diverses accions formatives i de promoció.

comentaris