01.12.2021 |
Viure als Pirineus

El formatge no afecta el colesterol

Els experts en nutrició recuperen els làctics i la carn vermella ja que no augmenten el risc cardiovascular. El formatge afecta molt poc el colesterol i, a més, ajuda a reduir la tensió arterial.

Formatges del Pirineu
Formatges.
El formatge no afecta el colesterol

Aquesta és la principal novetat del document "Consenso sobre las grasas y aceites en la alimentación de la población adulta" elaborat per la Federación Española de Nutrición, Alimentación y Dietética (Fesnad), coordinat pel doctor Emili Ros.

Així doncs, si fins ara quan una persona tenia el colesterol alt els metges li retiraven tot tipus de formatges i de productes làctics (excepte els baixos en grassa), a partir d'ara molts experts li permetran menjar un tall de formatge ja que no és perjudicial per al colesterol si es menja amb moderació.

Com s'explica aquest canvi tan radical? La ciència avança i els estudis han anat aprofundint en nous aspectes de la nutrició que posen de manifest, per exemple, que els formatges contenen aliments positius per a la salut i que la llet és un aliment força saludable que "afecta poc a la colesterolèmia, ajuda a reduir la pressió arterial i, fins i tot, pot reduir lleugerament el risc de malaties cardiovasculars, independent del contingut en grasses", tal i com posa de manifest l'estudi citat. De tota manera, en el mateix document s'assegura que la moderació i la varietat són la base de la nutrició.

El formatge no afecta el colesterol
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad