La Fira de la Pobleta supera una edició amb novetats i èxit d’assistència

La Fira de la Pobleta ha tornat a ser un èxit de participació en aquesta edició, amb més de 5000 visitants, i una major presència de bestiar al recinte dels animals

fireta
photo_camera Exit de visitants a la fira de la Pobleta de de Bellveí

La Fira de la Pobleta ha tornat a ser un èxit de participació en aquesta edició, amb més de 5000 visitants, i una major presència de bestiar al recinte dels animals.

fireta1

Un dels elements innovadors i amb més èxit de la fira va ser la Fireta, un espai pensat especialment per als més petits, i que consistia en jocs gegants fabricats amb material reciclat i tallers diversos (elaboració de cistells de paper, d’instruments de música, etc.).

El dissabte unes 2000 persones van assistir als actes de la fira, però bona part d’aquest públic es va concentrar al matí per veure el IV Concurs de Cavall Pirinenc, en què van participar prop de 40 cavalls. Aquest any, a més, el dia 5 d’octubre, es va celebrar com a acte previ a la Fira una jornada sobre el Cavall Pirinenc Català, centrada especialment en aspectes de nutrició i de gastronomia. Una de les reivindicacions de la jornada va ser que es promogui el consum de la carn de poltre.

La Fireta, taller

El diumenge, que va aplegar més de 3000 persones, els actes es van centrar en el  concurs de vaca bruna dels Pirineus i la mostra i mercat de raça bruna però també d’altres races de vaca, com salers, llemosina, flevick i xarolesa. En total, es van portar més de cinquanta vaques a la fira. Els dos dies de fira també es van exposar ovelles xisquetes, la raça autòctona de la zona.

Fireta 3

Dins dels parlaments de les autoritats, tant Jordi Bosch, president de l’Associació de Criadors de Vaquí de Raça Bruna dels Pirineus del Flamisell com Josep M. Dalmau, alcalde la Torre de Capdella, van demanar a la delegada del govern de l’Alt Pirineu i Arana, Rosa Amorós, que els ajudessin en la seva lluita pels problemes que viuen amb la fauna salvatge. Per la seva banda la delegada els va dir que estaven al seu costat, i els proposava reunir-se i treballar conjuntament.