ARTS PLÀSTIQUES

La Fira d'Art de Salàs de Pallars s'acomiada en la seva 30a edició

La mostra artística nascuda l’any 1990 ha decidit cedir el seu ric fons artístic a l’Ajuntament de Salàs de Pallars

Fira d'Art de Salàs de Pallars 2
photo_camera La Fira d'Art de Salàs de Pallars s'acomiada en la seva 30a edició / Pere Montiel

Després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia de la Covid-19, aquest diumenge el poble de Salàs de Pallars finalment ha pogut celebrar els 30 anys de la seva Fira d’Art. Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Pinacoteca del municipi, s’ha exposat el cartell d’aquest 30ª edició, una il·lustració realitzada l’estiu del 2020 per l’artista Maragda Cuscuela, i que plasma l’efecte que va tenir la pandèmia fa dos anys.

Fira d'Art de Salàs de Pallars 3
La Fira d'Art de Salàs de Pallars s'acomiada en la seva 30a edició / Pere Montiel

A més, l’Associació Fira d’Art de Salàs també ha volgut homenatjar a tots els artistes, persones i institucions que durant tres dècades han ajudat a promoure la mostra artística, i entre els quals destaquen noms com Josep Guinovart, Tom Carr, Carme Miquel, Joan Brossa, Joaquim Pujol Grau, Josep Maria Subirachs, Amèlia Riera, Vittorio Amadio o Joan Caballer, artista present durant l’acte.

Precisament, i com a testimoni del ric patrimoni artístic de la Fira, nascuda l’any 1990 com a relleu simbòlic de la desapareguda fira de bestiar de peu rodó, s’han exposat diverses obres pictòriques produïdes durant les primeres edicions de la mostra. En aquest sentit, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salàs, Rosalia Farré, ha explicat que l’inventari del fons pictòric de la Fira ha permès catalogar un total de 145 quadres d’artistes nacionals i internacionals. Un ingent patrimoni que, amb la dissolució de l’Associació Fira d’Art de Salàs, passarà a mans del consistori pallarès.