28.01.2022 |
Viure als Pirineus

FIRES I MERCATS

La Fira del Codony de Tremp torna al carrer amb un programa de luxe per celebrar el 20è aniversari

El mercat firal enlloc de concentrar-se a la plaça, ocuparà tot el passeig del Pare Manyanet
paradetesfira codony 2019
Una parada de codonys a la Fira de Tremp / tremp.cat
La Fira del Codony de Tremp torna al carrer amb un programa de luxe per celebrar el 20è aniversari

Tremp escalfa motors per a una nova edició de la Fira del Codony, la seva emblemàtica fira de tardor que enguany compleix 20 anys i que vol recuperar la normalitat després de l’època de restriccions i contenció causada per la pandèmia.

Malgrat tot, per a aquesta edició s’han previst lleugers canvis amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i facilitar una visita fluïda i igualment atractiva. Així, a diferència dels anys anteriors, el mercat firal enlloc de concentrar-se a la plaça, ocuparà tot el passeig del Pare Manyanet.

En total hi haurà una setantena de parades en aquest tram de passeig i les activitats previstes tindran lloc a les places situades als dos extrems: la plaça del Mercat i la de Capdevila.

plaça capdevila fira codony 2019

Pel que fa al programa d’activitats, s’ha elaborat pensant en públics de totes les edats i condicions, tindrà la gastronomia com a eix central i comptarà també amb la participació d’entitats locals.

La jornada començarà amb l’esmorzar popular a base de llonganissa, torrades i allioli de codony, amb vi pallarès. Tal i com marca la tradició, s’ha tornat a convocar el concurs d’allioli, amb tres premis en forma de vals per bescanviar al comerç de la ciutat, per valor de 200€, 100€ i 50€, farà de jurat el públic de la fira que podrà tastar de manera segura totes les preparacions presentades i votar la millor. I també es repeteix l’exitós taller d’elaboració d’allioli de codony.

A banda, s’han organitzat dues activitats relacionades amb la “Cuina de Bosc”: una sortida guiada per reconèixer i fer un bon ús de les plantes silvestres, que conduirà el botànic assessor del Celler de Can Roca, Evarist March (Naturalwalks) a primera hora; i un taller de cuina de bosc a càrrec del cap de cuina de Fundació Alícia, Marc Puig-Pey.

A més a més tindran lloc conta-contes, tallers i activitats per a nens i nenes durant tota la jornada. I l’acte inaugural comptarà amb la presència del Gegants de Tremp i l’actuació dels acordionistes locals 3 Diatònics.

El plat fort de l’esdeveniment, que s’ha organitzat per commemorar el 20è aniversari de la Fira del Codony, és un concert de rock que tancarà l’edició: el grup suec The Hawkins, amb una proposta musical atrevida i punyent, apta per a públic jove i no tan jove.

Pel que fa a les activitats paral·leles, Esports Tremp i Tremp runners convoquen de nou la curs Antoni Camarasa; l’associació fotogràfica del Pallars ofereix un curs de foto gastronòmica amb el codony com a temàtica i el jovent de l’entitat T25620 proposa un correbars al vespre.

Acaba de completar l’oferta cultural i lúdica d’aquesta fira na proposta per al dia 31 d’octubre inclosa al CORDEVI, el festival gastronòmic del Pallars.

La Fira del Codony de Tremp torna al carrer amb un programa de luxe per celebrar el 20è aniversari
Comentarios