La Fira del Codony retorna als orígens

Aquest passat dissabte 31 d'octubre es va celebrar a Tremp la 14a edició de la fira amb una gran afluència de públic.

 

unnamed
photo_camera Representants institucionals observant una parada de la fira.

Dissabte a les 9 del matí va arrencar una nova edició de la Fira del Codony, organitzada per l’Ajuntament de Tremp en col·laboració amb el Comerç Associat de Tremp (CAT), amb un esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony.

A les 12 va tenir lloc l’acte inaugural presidit per l’Excm. Sr. Ramon Tremosa, economista i diputat al Parlament europeu, acompanyat per l’Alcalde, la regidora de Promoció Local, el president del Consell Comarcal i altres autoritats del municipi i la comarca. El tall de cinta oficial va precedir la passejada per les diferents parades de la mostra. 

Aquesta Fira del Codony ha representat per a l’equip de govern un retorn als orígens d’un esdeveniment que va néixer amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local. Es tracta d’una fira dedicada exclusivament a un producte de temporada i és l’única que s’organitza en dissabte per tal d’afavorir que els visitants a part de conèixer i comprar articles relacionats amb el producte estrella, el codony, puguin descobrir el comerç local de Tremp. Precisament per això la Fira del Codony va rebre el premi a la innovació firal l’any 2005.

Enguany, tots els estands han tingut cabuda al recinte firal i han estat vinculats amb el codony i la seva cuina. Així mateix, les activitats paral·leles organitzades per l’equip de fira de l’Ajuntament de Tremp han destacat per la promoció que fan d’aquest i altres productes de la tardor i de la Conca de Tremp i els Pallars. L'activitat que més va destacar va ser la proposada des del projecte Al teu gust, aliments del Pallars, un taller de cuina “Pallars terra de corder” que va oferir la Fundació Alícia i al qual van participar més de 100 persones. A part, també va tenir lloc una xerrada i presentació del projecte Food-truck Toleràncies, una camioneta mòbil equipada amb cuina que fa arribar plats i productes elaborats amb ingredients lliures d’al·lèrgens ens zones de Catalunya on és difícil que arribin aquest tipus d’aliments. Finalment, un dels atractius de la fira va ser el ja tradicional concurs d’allioli de codony.

L'esdeveniment va cloure el mateix dissabte a dos quarts de nou del vespre amb una xifra aproximada de 900 assistents.