El "Fem Colla" es consolida com l’activitat estrella de la Festa Major de la Pobla

Sota el lema “Fem Colla, Fem Pobla, Fem Festa Major”, la Pobla ja ho té tot a punt per l’última festa de l’estiu, que posarà en marxa la tercera edició del Fem Colla.
DSC_0373
photo_camera Guanyadors del 1r Premi del Fem Colla de la Festa Major de la Pobla de Segur 2018.

Aquest any, hi ha 15 colles i 290 participants que hauran de competir en un total de 17 proves per aconseguir un dels tres premis que són gentilesa de Roia, Carns Bastús, Cansaladeria Bellera, Xarcuteria Prió, Carnisseria Guàrdia, Cal Tomàs, C13 i Licors Portet. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar els poblatans i les poblatanes de totes les edats a participar de les diferents activitats de la festa major i que així se la sentin més seva. Per guanyar punts hi haurà algunes proves específiques, com per exemple un vídeo de presentació, una macrogimcana o un concurs de paelles, i, a més, participar de les activitats de la Festa Major, com per exemple la travessa del llac, també donarà punts. El Fem Colla s’acabarà el diumenge amb el Gran Joc de les Colles i un sopar per a totes les persones que hi hagin participat. Eloi Tirvió, regidor de festes, remarca que l’augment de participants en aquesta tercera edició del Fem Colla posa de manifest que ja és una activitat consolidada i intergeneracional, ja que, enguany, tenim colles des dels 16 anys fins als gairebé 60. 

La festa comença el 24 de juliol amb la cantada d’havaneres amb rom cremat per a tothom.  El dijous arriba el súper tobogan urbà al carrer Camil Cases on petits i grans podran gaudir d’una baixada ben passada per aigua. Al vespre, s’inaugurarà un marcador fix per la tercera edició del Fem Colla a la plaça de l’Arbre amb la batucada La Liem i també comencen les proves del concurs amb una macrogimcana al parc alcalde Boixareu, l’escalabirres en què les colles hauran de demostrar la seva habilitat i la novetat d’enguany, els vídeos de presentació de les colles.

El divendres serà el dia en què petits i grans podran gaudir, a les 10 del vespre, d’un espectacle de màgia amb Pere Rafart, premi a millor mag del país i participant del concurs Got Talent. Per als més petits hi haurà un parc inflable durant tota la tarda i per a les colles, hi haurà proves sorpresa durant tot el dia. Al vespre tindrà lloc la setena edició del correpintxos i per als més sortidors, la festa acabarà amb el grup de versions The Aguateques.

El cap de setmana també estarà carregat d’activitats. El dissabte en destaquen les esportives amb la pedalada popular, la ja tradicional travessa al llac i la doble milla urbana. Al parc tindran lloc el farcell de jocs tradicionals i l’exhibició de trial. A més, aquest any les colles han preparat un gran prix poblatà on podrà participar tothom del poble, amb proves d’allò més divertides. El correfoc i el ball de festa major tancaran un dissabte ple d’activitats.

Finalment, el diumenge els més petits podran gaudir d’un parc infantil refrescant a la piscina municipal. Al migdia, les colles es trobaran al parc Alcalde Boixareu per fer gala de les seves dots culinàries amb el concurs de paelles i, a la tarda, les colles agafen protagonisme: hi haurà la prova final “El Gran Joc de les Colles”, el ball del fanalet, l’entrega de premis i un sopar i fi de festa per a tots els participants del Fem Colla. Podreu trobar el programa detallat al web de l’Ajuntament de la Pobla de Segur

comentaris