27.10.2021 |
Viure als Pirineus

EXPOSICIONS

La Pobla de Segur reconeix la figura i l'obra d'Enric Porta Mestre amb una exposició al Comú de Particulars

Enric Porta, nascut a la Pobla de Segur el 1901, va ser clarament un continuador de la pintura matèrica catalana la qual ha arribat a nivell internacional
Exposició Enric Porta Comú de Particulars
Exposició de fotografies i obejctes del pintor poblatà, Enric Porta / Comú de Particulars
La Pobla de Segur reconeix la figura i l'obra d'Enric Porta Mestre amb una exposició al Comú de Particulars

L’11 de setembre va tenir lloc a la Pobla de Segur l’acte d’inauguració de la mostra dels quadres d’Enric Porta Mestre. L'acte va comptar amb l'assistència de l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, i hi van participar el president del Comú de Particulars, Josep Miquel Castells, el vicepresident, Joaquim Valls, el comissari de l’exposició, Gustau Chalamanch, i la filla del pintor, Rosa Porta Isarn.

Enric Porta (1901- 1993), nascut a la Pobla de Segur, va ser clarament un continuador de la pintura matèrica catalana la qual ha arribat a nivell internacional. Les seves pintures recullen més de sis dècades d'una activitat creativa duta a terme entre la Pobla, Barcelona i París. Un pintor que va decidir establir-se a la vila on va néixer i que d'aquesta manera va crear l'escola de la Pobla i també atraure a artistes de l'època. Definitivament, el seu art el convertí en un mestre de la pintura catalana del segle XX.

Exposició Enric Porta Comú de Particulars 2(Foto: Inauguració de l'exposició del pintor poblatà, Enric Porta / Comú de Particulars)

A l’exposició, ubicada en tres espais diferents, s’hi pot veure la seva obra pictòrica  i també objectes relacionats amb la seva persona, des de fotografies, la paleta de pintar, les figures que feia servir per ensenyar als seus alumnes, relació del llibres que llegia de jove, segons el registre de la biblioteca del Comú, o les sedes que va dissenyar quan era a Lió.

Al llarg d’aquest mesos es faran més actes per viure i reviure el seu mestratge. L’exposició restarà obertaf ins al 8 de gener de 2022.

L’horari de setembre i octubre és: d’11.00 h a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h

Exposició Enric Porta Comú de Particulars 3(Foto: El comissari de l'exposició,Gustau Chalamanch, amb Conrad Muntada / Comú de Particulars)

Sobre el Comú de Particulars

El Comú de Particularsés una entitat que va néixer al voltant del 1820. El seu origen va lligat a un molí fariner. La històriad’aquell molí i de tot el que l’envoltàconstitueix un episodiúnic de lluitacol·lectivaenfront de l’autoritat, però també un exemple de la determinació de tot un poble per mantenir i defensar unes solidaritatsveïnals que començaven a trontollar.

L’Associació de Cultura,  lligada al Comú,  té com a objectiudur a terme activitats culturals d’àmbit poblatà, pallarès i català.

La Pobla de Segur reconeix la figura i l'obra d'Enric Porta Mestre amb una exposició al Comú de Particulars
Comentarios