Èxit de la quarta edició del Festival Jazzvi de Figuerola d’Orcau, al Pallars Jussà

Tres mil assistents es reuneixen al voltant de la música i el vi del Pirineu, que aplega vuit cellers i 200 hectàrees de vinyes

Festival Jazzvi de Figuerola d'Orcau
photo_camera El Grup Teatral A Galet va representar la Liturgia del vi davant la Font de Figuerola d'Orcau.

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Figuerola d’Orcau, al municipi d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà), la quarta edició del Festival Jazzvi, amb un gran èxit de participació i públic en general. Més de tres mil assistents han gaudit de la música, la gastronomia i els vins de la seva denominació d’origen, Costers del Segre, fets a terres altes i amb molts sediments. Dels seus vins en van parlar el bodeguer pallarès Enric Vila Corona, del celler Vilacorona; Núria Bigorra, del celler Terres de Pallars, i el somelier Jordi Martínez.  Aquesta quarta edició del Festival Jazzvi ha estat acompanyada pel swing i els sons cubans de la cantant Lucrecia i també per l’actuació del Grup Teatral A Galet que va representar la Liturgia del vi davant la Font de Figuerola d’Orcau. En l’àmbit gastronòmic, enguany han participat al Festival Jazzvi, l’Associació de cuiners Àpat, representada per Oriol Pallarès “És Pallarès” i també l’Hotel Terradets.

El Festival Jazzvi va néixer per promocionar els productes autòctons, la gastronomia i el vi produït i elaborat al Pallars, una de les set subzones de la DO Costers del Segre que és situada més al nord i que es troba en un moment de creixement i expansió amb més de vuit cellers i 200 hectàrees de vinyes.