ELECCIONS MUNICIPALS

Esquerra Republicana de Tremp presenta una candidatura renovada per revalidar l’alcaldia

La Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha presentat la candidatura pel municipi de Tremp

L'equip d'Esquerra Republicana Tremp al finalitzar l'acte de presentació (1)
photo_camera L'equip d'Esquerra Republicana Tremp al finalitzar l'acte de presentació / esquerra.cat

Esquerra Republicana ha presentat la seva candidatura pel municipi de Tremp, encapçalada per M. Pilar Cases sota el lema “Fent municipi de Tremp, fem Pirineu”, en un acte a La Lira que ha comptat amb la Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Es tracta d’una llista renovada amb cares noves, però també amb l’experiència d’haver governat la legislatura passada, un equip de persones amb ganes de continuar governant i transformant el municipi. L’any 2019 la M. Pilar Cases es va convertir en la primera alcaldessa de la història de Tremp, el municipi gran de tota Catalunya. “Ha estat una responsabilitat enorme i una gran satisfacció ser la primera alcaldessa de Tremp i ara, treballarem conjuntament amb el meu equip per tornar revalidar l’alcaldia” afirma M. Pilar Cases. “Aquests quatre anys de govern han estat complicats, amb una pandèmia pel mig, però hem après molt i ja no partim des de zero” ha afegit.

Teresa Jordà Tremp 3
Esquerra Republicana ha presentat a La Lira la seva candidatura pel municipi de Tremp, encapçalada per M. Pilar Cases / esquerra.cat

Teresa Jordà, a banda de presentar la nova candidatura pel municipi, ha parlat de la gran problemàtica de la sequera i ha reafirmat el compromís amb la una transició energètica sostenible. També Ha explicat que el 2023 es desplegarà la nova llei del canvi climàtic. “Volem posar l’energia al centre de les polítiques i, des del Govern es combatrà aquest escalfament global. La política ha de ser valenta i transformadora i no només des del Govern sinó, com ja ha començat a Tremp la M. Pilar i la seva gent” ha dit Jordà. Per la seva banda, M. Pilar ha posat en valor la capacitat d’Esquerra d’arribar acords amb les diferents forces polítiques, “el diàleg i el consens és bàsic per construir el municipi, com hem fet aquests 4 anys i volem continuar fent”.

Entre els temes tractats durant l’acte s’ha parlat del nou pla de la ramaderia extensiva “per tal que cap ramader hagi de plegar, ni al Pallars ni enlloc” ha explicat Jordà, sempre al costat del món agrícola i ramader. També ha dit que aquest any des de Govern compliran un deute històric amb els homes i dones de la Conca, “el Govern pagarà el 70% de les obres de modernització del reg de la Conca de Tremp”.

Teresa Jordà Tremp 2
La Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha presentat la candidatura pel municipi de Tremp / esquerra.cat

Ha fet incís en el programa que està impulsant l’Ajuntament de Tremp, “Al teu Gust”, per tal de potenciar i dinamitzar el sector agroalimentari del Pallars. I per últim s’ha entrat en el debat dels macro parcs fotovoltaics que estan projectats a la comarca i l’alcaldessa ha afirmat que, “aquesta especulació perjudica greument a la nostra comarca ja que no ens aporta res, al municipi de Tremp apostem per la comunitat energètica. La gent ha de poder viure amb qualitat i amb garanties a qualsevol dels 28 pobles del municipi de Tremp”.

En definitiva, l’equip renovat d’Esquerra Republicana liderat per la Mª Pilar Cases vol continuar transformant Tremp per construir un municipi viu i ser útils a la gent.

comentaris