PATRIMONI

L'Espectacle de Comediants 'Mur, guspira del MNAC' serà al Castell de Mur el 4 i 5 de juny

Comediants ha creat una proposta teatral itinerant i participativa al voltant de l’església de Santa Maria de Mur, per intentar donar resposta a les preguntes plantejades. El públic formarà grups anant d’un espai a un altre, per fer-se una idea dels fets ocorreguts fa 100 anys en aquell mateix indret.
Mur guspira MNAC
photo_camera Escena de l'espectacle de Comediants, "Mur, guspira del MNAC" / ACN / PERE FRANCESCH

Es torna a programar l'espectacle de la companyia Comediants que es va haver de suspendre per la pandèmia, i rememora l'arrencament de les pintures romàniques de Mur.

Les 3 sessions de l’espectacle es realitzaran el dissabte 4 de juny a les 18 h i el diumenge 5 a les 12 h i a les 18 h. Els espectadors podran viure una mostra itinerant i participativa en un viatge al passat recorrent en grup 3 escenografies diferents al voltant del Castell i la Col•legiata. A l’espectacle, que compta amb música en directe, hi participaran 33 persones entre les quals hi ha diversos actors i actrius locals.

Mur guspira MNAC 2
'Mur, Guspira del MNAC' servirà de cloenda als actes realitzats en commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques

Mur, Guspira del MNAC” servirà de cloenda als actes realitzats en commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques, un fet que va suposar el punt d'inflexió per a la protecció de l'art romànic pirinenc, aconseguint que aquest patrimoni es diposités a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Aquesta actuació és fruit de la col•laboració de l’ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col•laboració econòmica de l’IDAPA i l’Agència Catalana de Turisme.

Per la peculiaritat de l’accés al conjunt monumental, es delimitaran els espais d’aparcament i es fomentarà l’ús de vehicles compartits. També, com a acció complementària es comptarà amb servei de bar on s’hi podrà menjar alguna cosa abans i després de l’espectacle.

Les entrades es poden adquirir al portal de reserves: https://www.pallarsclick.com/ca/espectacle-de-comediants-mur-guspira-del...

comentaris