15.08.2022 |
Viure als Pirineus

TREMP

Escriptors i il·lustradors a les escoles del Pallars

La Il·lustradora Sònia Alins i els escriptors Jaume Cela i Rafael Vallbona han impartit classes a les escoles del Pallars, en el marc del projecte PallarsLector. L'activitat s'ha dut a terme, durant tot el curs, en 17 centres de primària i de secundària del Pallars.

obrador_1
Sónia Alins fent una de les seves creacions.
Escriptors i il·lustradors a les escoles del Pallars

Les visites als centres de primària i secundària d’escriptors i d’il·lustradora s’emmarca dins del projecte PallarsLectors. Les activitats a les escoles i instituts s’han desenvolupat al llarg del curs i ha finalitzat aquesta setmana amb la visita de Sònia Alins, Jaume Cela, i Rafael Vallbona. 

Els centres que han gaudit d’aquesta activitat han estat: Escola Raiers, Escola Valldeflors, Col·legi M. Immaculada, ZER Pallars Jussà (Escola Aeso, Escola Salàs Pallars, Escola Vall Fosca), Escola La Closa, ZER Alt Pallars Sobirà (Escola Montsent de Pallars, Escola d'Alins, Escola de Tírvia, Escola Minairons, Escola de Llavorsí), INS Hug Roger III, SES Morelló, Institut de la Pobla de Segur i Institut de Tremp.

En les diferents sessions l’alumnat viu la lectura a través de les exposicions de l’escriptor i les preguntes que se li formulen. És una interacció entre autor i alumnat respecte el llibre o llibres que han llegit del mateix o sobre l’ofici d’escriptor. La mateixa línia se segueix en el cas de la il·lustradora però reforçat pels dibuixos que va realitzant a mesura que avança la sessió i els quals dedica a l’escola. L’alumnat s’interessa, fa moltes preguntes, demanen una dedicatòria personal d’un del llibres o il·lustracions, mostren el treball previ realitzat en suport exposició,  murals ..

L’activitat ha estat organitzada pel Servei Educatiu dels Pallars en col·laboració dels centres educatius del Pallars, els Consell Comarcal del Pallars Jussà i Pallars Sobirà i la Diputació de Lleida.

Escriptors i il·lustradors a les escoles del Pallars
Comentarios