Epicentre: un viatge per la natura, la cultura i la història del Pallars Jussà

A Catalunya hi ha poques comarques que tinguin la varietat de paisatges, de tradicions i de recursos naturals que té el Pallars Jussà. Resseguir les diferents sales de l'Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà és un espectacle altament recomanable que ens apropa a l'entorn d'una comarca que s'ha de gaudir amb tots els sentits. Si podeu passeu pel museu i tot seguit visiteu els pobles i racons d'una terra sorprenent.

equipEpi2
photo_camera Foto de les persones que fan rutllar el Centre de Visitants del Pallars Jussà, Epicentre.

L'Epicentre és el centre de visitants del Pallars Jussà, el punt neuràlgic d’informació turística de la comarca i l'espai on s'expliquen els valors del seu patrimoni cultural i natural. Ofereix una experiència atractiva d'oci cultural, mostra els atractius de la comarca i motiva als visitants a descobrir paisatges, llegat històric, recursos, productes i serveis.

Es tracta d'un espai de visita imprescindible per a qui vulgui conèixer el Pallars Jussà, saber quines són les opcions per fer visites i activitats, i gaudir dels productes locals i de l'oferta turística.

El centre es reparteix en set sales i dos espais tematitzats, en un ampli desplegament tecnològic i de continguts:

SALA 3D

Experiència audiovisual orientada a mostrar els principals atractius des d'una visió global, emfatitzant que es tracta d'una terra de contrastos. Té com a objectiu captar l'atenció del visitant i predisposar‐lo a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni de la comarca.

“GEOLOGIA I TERRA DE DINOSAURES”

Formacions geològiques i restes paleontològiques ens conviden a fer un viatge en el temps al llarg de 4.600 milions d'anys. Científics i especialistes d'arreu del món hi acudeixen per estudiar la formació del planeta, l'origen de la vida i l'evolució de les espècies.

“L’ESPECTACLE DE LA NATURA”

La disposició peculiar de serralades, valls i congostos ha esculpit un paisatge espectacular, feréstec, ple de contrastos i amb una biodiversitat riquíssima: el majestuós vol dels voltors, la intensitat del bram del cérvol i l'ésser humà en la seva essència, una espècie més, al mig de la natura.

“EL CEL FOSC DEL PALLARS”  

Lluny de les grans ciutats, aquí la nit és d'una foscor intensa, privilegiada, que ens permet observar milers d’estels tot escoltant les millors bandes sonores.

“ELS VOLTORS EN ELS ESPAIS PROTEGITS DEL PALLARS JUSSÀ”

Veieu on viuen i com són les grans aus carronyaires.

“EL PAS DE LES CULTURES”

És un territori dur, però alhora generós, on podem trobar testimonis de l'evolució de la humanitat: coves prehistòriques, el romà municipium aesonensi, torres i castells que van definir les fronteres medievals, o centrals hidroelèctriques i trinxeres que són testimonis de la història més recent.

“HISTÒRIES DEL PALLARS”

Tant els protagonistes dels grans esdeveniments com les persones anònimes ens transmeten una multitud d'històries personals amb diferents perspectives, però amb l'element comú de ser històries de gent del Pallars.

“ESCOLTA UNA HISTÒRIA”  

La freda nit pallaresa sempre ha convidat a reunir‐se a la vora del foc. Les padrines, mirant les flames, explicaven velles històries, plenes d'éssers fantàstics i d'experiències verídiques i colpidores, escoltades una i mil vegades, amb què cada generació vetllava l'imaginari col∙lectiu.  

“PERSEGUITS I SALVATS”

Les rutes d’evasió dels refugiats, principalment jueus, a través dels Pirineus en la 2a Guerra Mundial.

----------

DETALLS DE LA VISITA

Itinerari lliure per l’espai museístic.

ALTRES SERVEIS

-Visites educatives: Entorn d’Aprenentatge de Tremp (tel. 973 65 48 34)

-Oficina d’informació turística comarcal   

-Botiga

-Sala d’actes

HORARIS

-Del 24 de juny a l'11 de setembre

De dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20h

Diumenges i festius de 9:30 a 13:30h

-Del 12 de setembre al 23 de juny

De dilluns a dijous de 10 a 14 h

De divendres i dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20h

Diumenges i festius: de 9:30 a 13:30h

PREU DE L’ENTRADA

Entrada general: 3€

De 0 a 8 anys: gratuït

Entrada reduïda: 2€ *

Grups concertats: 1.5€

Amics del Pallars: gratuït **

* Es considera reduït famílies nombroses, monoparentals i majors de 65 anys.

** Els Amics del Pallars paguen la primera entrada segons tarifa normal, la segona vegada entren gratuïtament, i les següents també si venen acompanyats d'algú que no sigui "Amic del Pallars".