02.10.2022 |
Viure als Pirineus

Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de baixa tensió de la Pobla de Segur

L'actuació, que ha suposat una inversió de gairebé 79.000 euros, millora la qualitat i continuïtat del subministrament
Pla general d'un dels suports de fusta de la línia elèctrica que s'ha renovat a la Pobla de Segur on es veu el cable trenat que s'ha instal·lat. Imatge facilitada per Endesa el 3 de gener de 2020 (Vertical).
Pla general d'un dels suports de fusta de la línia elèctrica que s'ha renovat a la Pobla de Segur/ENDESA
Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de baixa tensió de la Pobla de Segur

Endesa ha acabat els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del municipi de la Pobla de Segur (Pallars Jussà). L'objectiu és el d'incrementar la seguretat de les infraestructures i, sobretot, millorar la qualitat i la continuïtat del servei als veïns, segons ha informat la companyia en un comunicat. L'actuació, que ha tingut un pressupost de gairebé 79.000 euros, ha consistit en la substitució d'una línia aèria convencional de baixa tensió per un nou tram de cable trenat de 2.650 metres de longitud. A més, s'ha aprofitat la intervenció per renovar 54 suports de fusta de la línia elèctrica.

El nou cablejat trenat representa una reducció important de les mides i l'amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres agressions externes. El nou disseny també és més robust i resistent als fenomens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda molt més integrat en l'entorn natural.

Així mateix, el nou cablejat té una secció més gran, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver. Els treballs formen part del pla de substitució de xarxes convencionals de baixa tensió al Pirineu de Lleida i tenen com a objectiu dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques existents, per tal d'optimitzar el servei a tots els clients.

Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de baixa tensió de la Pobla de Segur
Comentarios