TURISME FAMILIAR

Els vagons de FGC promocionen el turisme d'hivern del Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà impulsa una campanya promocional d’hivern, en col•laboració amb FGC
FGC Pallars Jussà turisme
photo_camera Un vagó retolat dels FGC /CCPJ

Vagons de trens retolats amb imatges turístiques del Pallars Jussà estan circulant per diferents línies de FGC de l’entorn de Barcelona. Ho faran durant tot l’hivern amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta turística entre les persones que viatgen en tren. La idea és promocionar les diferents comarques on FGC gestiona equipaments turístics, per tal de promoure la seva descoberta, contribuir a potenciar el turisme de proximitat i ajudar a la recuperació de l’economia del territori.

La promoció de l’oferta turística pallaresa s’ha realitzat en col•laboració amb l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic, APAT, que agrupa un centenar d’empreses turístiques, exposant als vagons el missatge de la iniciativa “Vine al Pallars, viu el Jussà”. Igualment la retolació dóna visibilitat a algunes de les marques turístiques de la UNESCO que trobem al territori, com el nou Geoparc Mundial UNESCO Orígens o la marca Starlight que destaca la qualitat excepcional del cel fosc.

Els trens amb les propostes turístiques del Pallars Jussà estan circulant per la línia Barcelona Vallès i la línia Llobregat Anoia i està previst ampliar-ho en properes temporades.

"El Pallars Jussà té tots els components per oferir un turisme de qualitat i sostenible", segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Josep M. Mullol, per aquest motiu considera que és important donar-lo a conèixer i alhora impulsar cada dia nous elements que vagin en aquesta línia.

En aquest sentit aquesta actuació enllaça amb l’aposta del Pallars Jussà com a destinació de turisme sostenible, accessible en tren des de l’àrea metropolitana. Algunes de les freqüències disponibles en la línia de Lleida - La Pobla de Segur enllacen amb l’alta velocitat a l’estació de Lleida Pirineus, per tal de facilitar l’arribada al Pallars amb tren des de Barcelona, tot i que en alguns casos la combinació els enllaços requereixen fer una aturada de descans a Lleida.