CONCERT D'ANY NOU

Concert d’Any Nou a La Lira de Tremp amb l’Orquestra Julià Carbonell

El repertori combina ‘Les quatre estacions’ de Vivaldi amb peces modernes i es pot seguir en directe via streaming
Concert Any Nou Tremp 1
photo_camera Un noment del concert d'Any Nou al Teatre La Lira de Tremp/IEI

El Teatre La Lira de Tremp acull aquest diumenge el concert d'Any Nou que, sota el nom de ‘Preludi 21’, té com a protagonista l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell. Des de l’IEI es va plantejar la possibilitat d’instaurar un concert d’aquesta formació musical per obrir l’any, un concert que fos el preludi dels dotze mesos de l’any, en aquest cas el 2021, i d’aquí el nom: Preludi 21.

Per a la primera edició, la de 2021, es va entendre que el lloc que resumeix el que ha estat aquest 2020 és el municipi Tremp, una capital pirinenca que durant les darreres setmanes ha patit un brot especialment cruel de Covid-19.

Concert Any Nou Tremp 2

Preludi 21 vol ser sobretot una porta oberta a un nou any que ha de dur esperança i il·lusió en tots els àmbits, i també en el sanitari, a la vegada que vol tenir un record pels fets luctuosos que s’han patit arreu durant els darrers mesos, singularitzats, amb tota la seva cruesa, en aquesta capital pallaresa. Preludi 21 ha estat precedit de les salutacions de l’alcaldessa de Tremp Maria Pilar Cases i del president de la Diputació i de l’IEI, Joan Talarn, així com de la presentació del concert a càrrec del mateix director de l’OJC, que n’ha elaborat el programa.

Concert Any Nou 3

El concert compta amb una important formació de músics l’OJC, adaptada a les possibilitats i repertori plantejats, sota la batuta d’Alfons Reverté i amb Joan Espina com a violí solista. Pel que fa al contingut musical, l’objectiu és que sigui la música la que transporti l’auditori per diferents estats d’ànim, amb l’objectiu de recollir la diversitat emocional que s’ha viscut els darrers mesos i projectar-la cap a un futur esperançador. Per fer-ho, res millor que recórrer a una de les composicions clàssiques que ressegueixen el curs de l’any i les seves transformacions: ‘Les quatre estacions’, d’Antoni Vivaldi, però començant per la Tardor en aquesta ocasió, no per l’habitual Primavera, per tal d’anar passant d’aquell temps de caiguda de les fulles, al quiet i silent hivern, que dona pas a l’alegre primavera i a la plenitud de l’estiu.

Concert Any Nou Tremp 3

El concert d'aquest diumenge, pensat singularment per a Preludi 21, consta de quatre gran blocs, que es van succeint sense pausa, per tal que sigui la música la veu única d’aquesta hora i escaig que es preveu que duri, per tal de no excedir el temps recomanable des del punt de vista sanitari.

El concert és enregistrat i emès en directe per Lleida Televisió i també en streaming, a través del web Segre.com, per tal que tothom en pugui gaudir.  Pel que fa a l’horari, s’ha vetllat que sigui compatible amb el de les rutines a les residències de gent gran i dels hospitals, perquè també s’hi pugui seguir amb les mínimes distorsions possibles de la seva activitat.