28.01.2022 |
Viure als Pirineus

GENT GRAN

Els usuaris de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur reben les primeres visites de familiars

Es tracta d'un centre verd que no ha patit cap cas de covid-19
Un familiar visitant la seva mare a la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur el 26 de maig del 2020. (horitzontal)
Un familiar visitant la seva mare a la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur/Marta Lluvich
Els usuaris de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur reben les primeres visites de familiars

Els usuaris de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, han començat a rebre les visites dels primers familiars aquest dimarts després de rebre l'autorització del Departament de Salut. Sílvia Capella, directora de residència, ha explicat que ho han pogut fer perquè són una residència verda, això vol dir que no han registrat cap cas de covid-19 i estan lliures de coronavirus. Les visites les han organitzat per torns, de moment al jardí del centre. A les 10.00 hores surten els usuaris del primer pis, a les 11.00 els del segon i a les 12.00 els del tercer. Els familiars han de concertar cita prèvia i es troben al jardí. De moment el contacte físic haurà d'esperar i parlen separats per 2 metres.

Els usuaris de la residència s'han mostrat contents de poder rebre les primeres visites de familiars. L'Eugeni Vidal ha comentat que li agradaria més poder tocar, abraçar o parlar més a prop amb els seus nebots però que mentre no pugui ser, ja es conforma en parla des de la distància.

La majoria d'usuaris són molt conscients de la situació de pandèmia que viu el país i prefereixen mantenir aquestes mesures de seguretat per evitar contagis als familiars, han dit.

Usuaris de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur passejant pel jardí del centre el 26 de maig del 2020. (horitzontal)

(Foto: Marta Lluvich)

El jardí de la residència dona directament al carrer però per evitar el contacte entre familiars i residents, l'Ajuntament ha col·locat unes tanques per garantir la separació mínima dels dos metres. A més tots els familiars han de fer les visites amb mascareta.

Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, ha dit que per poder fer les visites a l'interior del centre han d'habilitar un espai i fer unes petites reformes que esperen poder començar en breu. Mentrestant, tant residents com familiars han valorat molt satisfactòriament aquesta mesura.

Sílvia Capella ha explicat que tots tenien moltes ganes de veure's tot i que la majoria ja havien parlat per videotrucades amb els seus familiars.

A més de les mesures de seguretat com portar mascareta i els dos metres de distanciament físic, els familiars en el moment de demanar hora per una visita haurà d'omplir un formulari acreditant que no té cap símptoma de coronavirus com febre, tos o mal de cap, entre altres qüestions.

Capella ha recordat que ara com ara la Residència Verge de Ribera està lliure de covid-19 donat que fa uns dies van fer les proves als usuaris i als treballadors i tots van donar negatiu.

La residència de la Pobla ha pogut començar a rebre visites de familiars en trobar-se a la regió sanitària de l'Alt Pirineu ja en fase 2 de la desescalada. Es preveu que de manera progressiva la resta de residències de l'Alt Pirineu vagin obrint els centres a visites de familiars, prèvia autorització de Salut.

Els usuaris de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur reben les primeres visites de familiars
Comentarios