Aquesta iniciativa del Consell Comarcal és un prova pilot de cara a l'estiu vinent

Els nens de l'esplai de la Casa del Sol Naixent de Tremp utlilitzen els nous trens per anar la platja d'aigua dolça del Piolet a Salàs del Pallars

El Consell Comarcal, per tal d’impulsar l’ús del transport públic al Pallars Jussà i la mobilitat sostenible, ha facilitat que els nens de l’Esplai de la Casa del Sol Naixent poguessin gaudir d’un dia de bany a la platja d’aigua dolça del Piolet, punt d’inici del nou itinerari entre Salàs de Pallars i La Pobla de Segur.

P1030901
photo_camera Els nens de l'esplai de la Casa del Sol Naixent de Tremp utlilitzen els nous trens

Es tracta d’una prova pilot que l’estiu vinent s’ampliarà a tots els esplais de la comarca per tal que tots els participants puguin fer un desplaçament en tren al llarg de l’estiu a un dels dos embassaments de la comarca per on transcorre el tren, i fer parada a les zones de bany del Piolet a Salàs i de l’estació de tren de Cellers.

El grup de 52 persones ha iniciat el viatge a l’estació de Tremp a les 12:15 i pujant a un dels nous trens, han gaudit de les vistes que ofereix sobre l’embassament de Sant Antoni i han compartit una estona agradable amb els viatgers que anaven fins a La Pobla.

Arribats a l’estació de Salàs de Pallars han fet un tros de l’itinerari que voreja Sant Antoni per acabar refrescant-se a les aigües de l’embassament. Els nens estaven molt il·lusionats i han gaudit molt de l’experiència, han dinat a la vora de l'embassament i a les 15:37 han tornat cap a Tremp.

Durant el trajecte, el president del Consell Comarcal, Constantí Aranda, ha volgut destacar la importància de l’ús dels nous trens per part dels pallaresos, per demostrar que creuen en la funcionalitat i necessitat d’aquest transport públic, com un nexe de la comarca amb la resta del país.
Alhora considera que fent-lo servir es coneixeran els avantatges i també les limitacions de l’actual servei i que a final d’any es pugui fer balanç conjuntament amb la Generalitat per, si s’escau, fer ajustaments o propostes de millora.

A partir del setembre, el Consell Comarcal utilitzarà aquest mitjà de transport de manera preferent en els desplaçaments més habituals a Lleida o Barcelona tant per part dels treballadors com dels càrrecs electes.