SUCCESSOS

Rescaten un escalador que havia quedat encallat a la via ferrada Cast Urquiza Olmo a tocar del pantà de Canelles

Al lloc dels fets s'hi ha desplaçat un helicòpter medicalitzat de la unitat conjunta dels GRAE i una dotació terrestre dels Bombers.
Rescat via ferrata Sant Esteve de la Sarga
photo_camera Rescaten un escalador que havia quedat encallat a la via ferrada Cast Urquiza Olmo a tocar del pantà de Canelles / @bomberscat

Els Bombers de la Generalitat han rescatat, aquest dissabte, un escalador que havia quedat encallat a la via ferrada d'Urquiza Olmo a Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà, a tocar del pantà de Canelles. El centre d'Emergències ha rebut l'avís a les 16.43 h. Al lloc dels fets s'hi ha desplaçat un helicòpter medicalitzat de la unitat conjunta dels GRAE i una dotació terrestre dels Bombers.

Rescat via ferrata Sant Esteve de la Sarga 2
Rescaten un escalador que havia quedat encallat a la via ferrada Cast Urquiza Olmo a tocar del pantà de Canelles / @bomberscat

La via ferrada Cast Urquiza Olmo és una de les més difícils de Catalunya, on es troben trams amb grapes només per les mans, amb molta separació d’una a l’altra i desploms que posen a prova la tècnica i resistència dels escaladors ja que tampoc és possible descansar en molts trams de la via.  El pas inicial dels pènduls, on cal assegurar-se a dues cadenes que pengen a la paret, ja es un filtre que indica qui està preparat per continuar endevant i qui no ho està. Equipada amb claus i grapes diminutes la fan de dificultat molt elevada, només per aquells més agosarats i que estiguin en molt bona condició física.

.