EDUCACIÓ

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura l'Escola Municipal de Música de Tremp

El conseller Gonzàlez-Cambray ha fet un reconeixement als estudis musicals, "que permeten educar infants i joves amb esperit crític"
Cambray escola música Tremp 2
photo_camera El conseller Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat l'Escola de Música de Tremp / educacio.cat

El conseller d'educació, Josep Gonzàlez-Cambray ha inaugurat, aquest dimecres, l'Escola Municipal de Música de La Lira a Tremp. Ho ha fet acompanyat de l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, així com del delegat del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, i de professorat i alumnes de l'escola.

El conseller Gonzàlez-Cambray, en el seu parlament, ha fet un reconeixement als estudis musicals, "que permeten educar infants i joves amb esperit crític", ha dit. 

Cambray escola música Tremp 3
El conseller Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat l'Escola Municipal de Música de Tremp / educacio.cat

L’Ajuntament de Tremp ha realitzat una inversió de prop de 500.000 euros per adequar la planta superior de l’edifici de l’Espai Cultural La Lira que estava pendent d’acabar per albergar les dependències de l’Escola Municipal de Música.

L’Escola, creada fa més de 20 anys per part de l’Orfeó de Tremp i gestionada íntegrament per l’Ajuntament de Tremp des de l’any 2006, ha anat ubicant-se en diversos espais al llarg dels anys, sempre de forma provisional des que l’any 2008 es va enderrocar l’antic edifici de La Lira amb l’objectiu de construir-hi un teatre-auditori i la nova escola.

Cambray escola música Tremp 1
El conseller Josep Gonzàlez-Cambray amb alumnes de l'Escola Municipal de Música de Tremp / educacio.cat

Les obres es van donar per acabades a principis de gener d’enguany i des del dia 16 que l’alumnat del centre ja pot gaudir de les instal·lacions amb tres plantes d’aules insonoritzades i preparades per a poder fer classes grupals, individuals i específiques segons instrument. Actualment l’Escola compta amb uns 150 alumnes matriculats que gaudeixen de l’oferta d’instruments organitzada per cicles.

Cambray escola música Tremp 4
Una quinzena de docents han reivindicat més diàleg i més recursos al conseller d'Educació en la seva visita a Tremp / govern.cat

Durant la seva visita a la capital del Pallars Jussà, el conseller Gonzàlez-Cambray ha estat rebut per una quinzena de docents que portaven una pancarta on es podia llegir: “Prou imposicions! Prou retallades!” Per una educació pública de qualitat” i han exigit al conseller "més diàleg i més recursos".

Abans de la inauguració de l'Escola Municipal de Música, el conseller d'Educació ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de Tremp, on ha signat en el llibre d'honor del consistori.