CRISI CORONAVIRUS

Dues morts més i ja són 55 les defuncions per coronavirus a la Residència Fundació Fiella de Tremp

55 dels residents acaben l'aïllament i es considera que han superat la covid-19 mentre que 26 segueixen contagiats
Alba Vergés a Tremp
photo_camera La consellera de Salut, Alba Vergés, sortint de l'Hospital Comarcal del Pallars/Marta Lluvich

Ja pugen a 55 les defuncions per coronavirus que han tingut lloc a la Residència Fundació Fiella de Tremp. En les últimes hores dues persones més han perdut la vida la residència geriàtrica del Bisbat d'Urgell.

Segons dades de Salut, el brot afecta aquest dilluns 39 treballadors i 26 residents positius. El Departament també informa que 55 residents més ja han acabat l'aïllament i es considera que han superat la covid-19 després de passar la quarantena. El Departament de Salut va intervenir el centre el passat 28 de novembre després de detectar una "situació descontrolada", acusació que el patronat de la residència va negar el cap de setmana passat a través d'un comunicat.
Pla general de la reunió que ha mantingut la consellera de Salut, Alba Vergés, des de Tremp amb responsables de Salut i de les residències del Pirineu. Imatge del 15 de desembre del 2020. (horitzontal)

(Foto: Reunió que ha mantingut la consellera de Salut, Alba Vergés, des de Tremp amb responsables de Salut i de les residències del Pirineu/Marta Lluvich)

La Fiscalia ha insistit aquest dilluns a demanar documentació al Departament de Salut per comprovar si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus que ja ha causat 53 morts a la residència de Tremp. La setmana passada van fer la petició als tècnics d'Inspecció del Departament, però no han obtingut resposta. És per això que el ministeri públic ha tornat a demanar la informació aquest dilluns, directament a la responsable dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Divina Farreny. De moment, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni als Mossos d'Esquadra ni judicialment. Des del 28 de novembre, el centre és gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).