TRIBUNALS

Jutgen un home de 90 anys per fer tocaments a una menor de 13 anys al Pallars Jussà

L'acusat va posar la mà a la cuixa de la noia i va intentar desplaçar-la fins a la vagina, segons la Fiscalia
Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere. Imatge del 17 de setembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere / ACN

La Fiscalia de Lleida demana una condemna de 2 anys i tres mesos de presó a un home d'edat avançada acusat d'un delicte d'agressió sexual a una menor d'edat. Els fets van tenir lloc en un carrer d'un poble del Pallars Jussà l'any 2020. L'acusat, d'uns 90 anys, va preguntar-li a la noia si tenia parella, i ella li va respondre que tan sols tenia 13 anys. L'home, però, va fer-li una nova pregunta: T'agradaria que et fes un petó?, i tot seguit, li va posar la mà a la cuixa i va intentar desplaçar-la fins a la vagina, moment en què la menor va fugir del lloc dels fets, segons relata l'escrit d'acusació. El judici es preveu celebrar dijous vinent, 26 d'octubre, a l'Audiència de Lleida.

A banda dels 2 anys i tres mesos de presó, la fiscalia també demana per a l'acusat la prohibició d'acostar-se a menys de 100 metres de la víctima i comunicar-s'hi durant 2 anys i 4 mesos, un cop complerta la pena de privació de llibertat. A més, sol·licita per a l'home 5 anys i 4 mesos de llibertat vigilada i la inhabilitació durant el mateix període de temps per exercir qualsevol professió amb menors d'edat. El cas l'ha portat el Jutjat d'Instrucció de Tremp.