La Cúpula Gustum posa en valor la producció agroalimentària entre els escolars de Tremp

El projecte es dirigeix a les escoles de tota Catalunya i durant aquest curs es desplaçarà a uns 40 centres de primària

foto_3281474
photo_camera Escolars estirats dins de la Cúpula Gustum i seguint les explicacions de la projecció en 360 graus. Imatge del 14 de novembre del 2017. Foto: Marta Lluvich

Els alumnes de l'escola Valldeflors de Tremp han estat aquest dimarts els encarregats de donar el tret de sortida a la Cúpula Gustum. Es tracta d'una proposta educativa integral que té per objectiu posar en valor la producció agroalimentària de l'àmbit rural a Catalunya a través dels productes de proximitat que s'elaboren, el paisatge que generen i l'impacte que tenen en l'economia i tradicions del territori. A través de continguts audiovisuals que el rodegen i amb una sensació de 360°, el públic se submergeix en els detalls, els processos i l'impacte de la producció agroalimentària sobre el territori. Els escolars han pogut endinsar-se en un forn de pa encès, sentir la llet acabada de munyir o veure com surt l'oli del primer raig són algunes de les experiències que proposa el projecte. La Cúpula Gustum s'ha estrenat a Tremp però viatjarà per una quarantena de centres de tot Catalunya.

foto_3281471

En concret, la proposta inclou 14 càpsules interactives sobre els productes làctics, els carnis, l'arròs, els llegums, els fruits secs, l'oli d'oliva, la mel, el vi, els cereals i els seus derivats, la fruita i la verdura, la tòfona i els bolets, peix i marisc, embotits i la cervesa.

El projecte es dirigeix a les escoles de tota Catalunya, especialment als alumnes cicle mitjà i superior de Primària, i es basa en un format innovador que potencia que l'alumne aprengui també a través de l'experiència i els sentits.

Els centres interessats disposen també d'una guia didàctica per treballar prèviament a l'aula continguts vinculats al projecte com els hàbits alimentaris, el benestar físic, la salut, el territori o els factors socials relacionats amb l'alimentació, entre d'altres. La Cúpula Gustum és per tant un projecte integral i immersiu per treballar des de diferents matèries i que suposa una experiència innovadora en l'àmbit educatiu.

La Cúpula Gustum és un projecte liderat i coordinat per l'Associació Leader Ponent.

comentaris