Aquest dimarts ha tingut lloc el primer seminari del programa formatiu adreçat a cuines comunitàries que organitza el programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp amb la Fundació Alícia.
L’objectiu del seminari “La qualitat i els productes de proximitat a les cuines col·lectives” és posar a l’abast dels professionals que treballen en cuines col·lectives, en aquest cas de l’àmbit socio-sanitari, les eines i coneixements pràctics que els permetin elaborar una oferta adaptada i de qualitat a partir d’aliments de proximitat i propis del territori.
(Foto: Fabiola Juárez, Dietista-Nutricionista de la Fundació Alícia)
Els continguts de la sessió han anat a càrrec de dos experts de la Fundació Alícia. D’una banda, la dietista-nutricionista Fabiola Juárez ha ofert la part teòrica, que s’ha concretat en l’alimentació de la gent gran (requeriments nutricionals i altres aspectes que cal considerar, perfil dels comensals), l’alimentació de textura modificada; disfàgia i enriquiments energètic i proteics.
D’altra banda, Marc Puig-Pey, cap de cuina de la Fundació Alícia, ha conduit la part pràctica del seminari, que s’ha centrat en la textura modificada i ha elaborat exemples de plats en relació als continguts teòrics previs.
La segona sessió d’aquest programa formatiu s’adreçarà a professionals de cuines escolars i està previst que tingui lloc durant el mes de gener.