EMPRENEDORIA

Cristina Cirera, de l’Ametlla d’Abella, guanya el Premi Jove Emprenedora del Pallars Jussà

Cirera ha endegat un negoci de transformació de les ametlles que la seva família cultiva des de fa dècades a Abella de la Conca.
1.-premi jove emprenedor-guanyadora
photo_camera Josep M. Mullol, fent entrega del premi a Cristina Cirera /CCPJ

Cristina Cirera, de l’Ametlla d’Abella, ha rebut de mans del President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, els 1.500€ amb que està dotat aquest certamen. Cirera ha endegat un negoci de transformació de les ametlles que la seva família cultiva des de fa dècades a Abella de la Conca.

Segons indica la pròpia Cirera, aquesta iniciativa dóna un valor afegit a aquest producte convertint-lo en diferents tipus de postres com ametlla garapinyada, salada, carquinyolis i properament en galetes i altres derivats.

El jurat del premi, integrat per representants del món empresarial i comercial de la comarca així com de la Direcció General de Joventut i del Consell Comarcal, després de valorar els 7 projectes presentats a concurs, va resoldre a favor de l’ametlla d’Abella de Cristina Cirera.

2.-premi jove emprenedor-candidats(Foto: El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, amb els candidats i les candidates al premi CCPJ)

Per la seva part, el President del Consell, Josep M. Mullol, ha remarcat molt especialment el valor que han demostrat els emprenedors i emprenedores per tirar endavant els seus projectes malgrat les condicions actuals no siguin les més idònies.

D’altra banda, Mullol també ha destacat el fet que dels 7 projectes presentats al premi 5 els lideren dones. Segons Mullol, això significa que el Pallars camina en la bona direcció per tal d’assolir una igualtat d’oportunitats real, també en el món de l’emprenedoria.

Per la seva banda, la Directora general de Joventut, Laia Girós, que ha intervingut en l’acte a distància, ha destacat la importància que tenen aquests nous projectes en una comarca com la del Pallars Jussà “en un moment en que cada cop és fa és difícil retenir les persones joves al territori”.

Podeu llegir l'entrevista que VIURE ALS PIRINEUS va fer, el mes d'abril de l'any passat, a Cristina Cirera per a la seva secció JOVES DEL PIRINEU

En aquesta 18a edició del Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà s’han presentat a concurs projectes tan diversos com una clínica veterinària, un restaurant japonès, un centre d’entrenament personal, una marca de roba, un centre de bellesa o una empresa d’activitats de salut a la natura. Tots ells tenen en comú la innovació que aporten al sector i consciència social que apliquen al desenvolupament dels seus projectes.