09.12.2022 |
Viure als Pirineus

El Pallars Jussà aprova un pressupost per al 2018 d'11 milions

El Consell Comarcal del Pallars Jussà va aprovar ahir el pressupost per al 2018 amb els vots favorables dels grups del PDCAT i ERC i l’abstenció  del grup de candidatura de Progrés, un pressupost de prop d’11 milions d’euros sustentats en varis pilars fonamentals com són el desenvolupament econòmic i la millora d’infraestructures de la comarca, les qüestions socials o la millora en l’eficiència energètica.

ple
Imatge del darrer ple celebrat al Consell Comarcal del Pallars Jussà.
El Pallars Jussà aprova un pressupost per al 2018 d'11 milions

Es preveu l’assignació de 2.5 milions d’euros a inversions dels quals  es van destacar els 407.000 que contempla en el Pla Comarcal de Camins per a millora dels accessos a nuclis habitats de la comarca, les actuacions incloses en diversos projectes europeus per actuacions de millora del medi natural i els valors culturals i turístics de la comarca com  la senyalització de camins i espais geològics vinculats al projecte Geoparc o dels valors megalítics a Senterada, o l’acabament d’obres a l’antiga estació de tren de la Pobla.

Tant el president com la vicepresident del Consell, Constante Aranda i M. Pilar Cases van voler “ Remarcar l’esforç del Consell en mantenir i ampliar els serveis d’atenció a les persones que es presten des de l’àrea de serveis socials”.

En aquest sentit es destinaran 46.000 euros a reformar els baixos de l’Antic Consell, per a la creació d’un centre d’autonomia personal amb un banc de material sociosanitari i un espai d’assessorament personalitzat i 30.000 euros per a l’adquisició d’un vehicle adaptat per al transport de persones amb discapacitat o problemes de salut mental per als quals s’estan implantant nous serveis.

També el govern va destacar que s’hagin tirat endavant projectes com els ateneus cooperatius que impulsen l’economia social i cooperativa o els projectes europeus amb fons Feder o Interreg que l’han dut a ser pioners en diversos aspectes i ser reconeguts com un Consell molt actiu.

El Pallars Jussà aprova un pressupost per al 2018 d'11 milions
Comentarios