EDUCACIÓ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova els ajuts de menjador escolar per al proper curs

Enguany s’han beneficiat d’aquests ajuts gairebé un 11% més d’alumnat que el curs anterior.

MENJADOR ESCOLAR ESCOLA TREMP
photo_camera Menjador escolar d'una escola de Tremp / tremp.colegiosclaretianas.org

El Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts les bases i la convocatòria d'ajuts individuals de menjador escolar per al proper curs Aquestes ajudes, finançades pel departament d’Educació, suposen el finançament d’entre el 70% i el 100% del cost del menjador escolar per aquelles famílies sol·licitants que no superin els llindars de renda que preveuen les bases de la convocatòria. Un cop complert aquest requisit, també es tenen en compte altres criteris com la condició de família nombrosa o monoparental, situacions de discapacitat d'un o més membres de la família, entre altres.

El curs 2020/2021 s’han beneficiat d’aquests ajuts 284 nens i nenes escolaritats en un dels 9 centres que imparteixen ensenyament obligatori a la comarca.Aquesta xifra ha suposat un increment gairebé de l’11% respecte al curs anterior.

Per la seva part, el president del consell, Josep M. Mullol, ha destacat que les bases aprovades avui preveuen una ajuda mínima del 70% del cost del menjador mentre que en les bases anteriors aquest llindar estava en el 50%.

A més d’aquestes ajudes, que tenen en compte criteris socioeconòmics, el departament d’Educació també financia el menjador escolar i el transport a 214 alumnes que s’han de desplaçar fora del seu municipi per assistir a escola. En aquesta mateixa línia,l’alumnat que, malgrat tenir el centre escolar al seu propi municipi també s’ha de desplaçar diversos kilòmetres per anar a escola, un total de 69, el departament es fa càrrec del seu transport mentre que la Diputació de Lleida aporta el 50% del cost del menjador d’aquest alumnat.

D’altra banda, el Pallars Jussà compta amb un total de 8 menjadors escolars i es gestionen també 25 línies de transport escolar.

Així mateix, el ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà també ha aprovat una moció de suport a l’Amnistia dels presos i les preses independentistes en que es reclama l'aprovació per part de les Corts espanyoles d'una Llei d'Amnistia, alhora que exigeixenla immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics.